El Parlament grec aprova una llei que elimina les presons de màxima seguretat
El Parlament grec aprova una llei que elimina les presons de màxima seguretat
Atenes

Grècia tancarà les presons de màxima seguretat i reduirà el nombre de presos

La llei aprovada pel Parlament grec incorpora mesures com la rebaixa de les penes, la llibertat condicional i l'arrest domiciliari

RedaccióActualitzat

El Parlament grec ha aprovat una llei que elimina les presons de màxima seguretat i redueix el nombre de presos.

La reforma penitenciària consistirà en una rebaixa de les condemnes i en la posada en llibertat dels reclusos amb penes menors de 5 anys i que ja n'hagin complert una cinquena part. Els menors d'edat veuran reduïdes dràsticament les condemnes.  

El punt més polèmic de la nova llei és el que recull que els condemnats a cadena perpètua amb una discapacitat superior al 80% i que ja hagin complert 10 anys de presó podran ser excarcerats o passar a arrest domiciliari.

Aquest és el cas de Savas Xirós, un membre de l'organització terrorista d'ideología marxista 17 de Novembre. El govern d'esquerres de Syriza ha defensat que passi a arrest domiciliari  recordant que es tracta d'un intern que té una discapacitat de més del 80 per cent.

Els drogoaddictes podran aprofitar la reducció de penes i evitar la detenció preventiva si participen en un programa de desintoxicació.

La norma ha tirat endavant amb els vots de Syriza i el seu soci de govern, el partit nacionalista Grecs Independents. En contra hi han votat la conservadora Nova Democràcia, els socialdemòcrates del Pasok i el partit centrista To Potami. El Partit Comunista i el neonazi Alba Daurada s'han abstingut.

L'aprovació de la llei ha estat precedida per una gran polèmica a Grècia perquè un grup anarquista ha ocupat durant 20 dies la Universitat d'Atenes per exigir el tancament de les presons de màxima seguretat.

Aquesta protesta anarquista i la posterior aprovació de la nova llei de presons ha provocat divisions dins del partit de govern grec.

Anar al contingut