Una criatura toca la panxa d'embarassada de la seva mare (Reuters)
Una criatura toca la panxa d'embarassada de la seva mare (Reuters)
Atenes

Grècia reconeix per primer cop el dret d'una parella espanyola a contractar una mare de lloguer

Primera sentència a la Unió Europea a favor de la maternitat subrogada, que permetrà que el nadó sigui considerat ciutadà espanyol

RedaccióActualitzat

Primera sentència a la Unió Europea a favor de la contractació d'una "mare de lloguer" per part d'una parella espanyola a Grècia. Un jutjat grec ha aprovat el procés de gestació subrogada d'una parella espanyola resident a Grècia, segons ha informat l'agència que porta el procés, Subrogalia.

La parella, una dona de 37 anys i un home de 35, pagaran uns 60.000 euros per aquest servei. Segons Subrogalia, el procés serà sensiblement més econòmic que si la gestació s'hagués contractat als Estats Units, l'altre país on se sol anar en cas de buscar una mare de substitució. En aquest cas, el cost seria d'entre 120.000 i 200.000 euros.

La sentència permetrà que el nadó tingui el passaport i tota la documentació legal com a ciutadà espanyol. La criatura serà filla biològic de la parella espanyola perquè tota l'aportació genètica -espermatozous i òvuls- prové d'aquests dos progenitors.

La mare gestant rebrà una compensació per les molèsties i les despeses mèdiques, però, seguint el que diu la llei grega, cedeix el seu úter de manera altruista.

La maternitat subrogada és legal a Grècia des del 2002. Fa un any, aquest servei es va obrir a tots els ciutadans de la Unió Europea.

Anar al contingut