Papandreu, a la dreta, a punt de reunir-se amb l'executiu sortint. (Foto: Reuters)
Papandreu, a la dreta, a punt de reunir-se amb l'executiu sortint. (Foto: Reuters)
Atenes

Grècia negocia els últims serrells de l'acord pel nou govern

Lucas Papademos està cada vegada més a prop de ser el nou primer ministre grec. Els ministres del govern de Iorgos Papandreu ja haurien dimitit, segons fonts socialistes, i l'acord per al nou govern de coalició ja està pràcticament tancat. Només falta lligar-ne alguns serrells abans d'oficialitzar-lo. Les negociacions, però, avancen molt lentament i, tot i que s'havia dit que aquest mateix dimarts arribaria l'anunci oficial, l'acord encara no està tancat del tot i la confirmació podria arribar dimecres. El nou govern haurà de conduir el país fins que se celebrin eleccions anticipades, en principi el 19 de febrer.

Actualitzat
Per al càrrec de primer ministre, continua sonant amb força el nom de Lucas Papademos, exvicepresident del Banc Central Europeu, tot i que el ministre d'Agricultura sortint ha afegit que s'han estudiat diversos noms.

Les discrepàncies entre el Partit Socialista de Papandreu i el principal opositor, Nova Democràcia, sobre qui hauria d'ocupar alguns ministeris clau també han retardat l'acord.

Per acabar d'embolicar la troca, el líder de l'oposició grega ha assegurat que no pensen comprometre's per escrit a respectar els acords de la cimera europea que han de permetre que Grècia continuï rebent ajuda, tal com li van demanar dilluns des de l'Eurogrup. Antonis Samaras, líder de Nova Democràcia, ha afirmat que és una qüestió de "dignitat nacional". "No permeto a ningú que posi en dubte que estic compromès" amb l'aplicació de les mesures, ha dit.

Anar al contingut