Protestes davant el Parlament. (Foto: Reuters)
Protestes davant el Parlament. (Foto: Reuters)
Atenes

Grècia aprova els pressupostos enmig de l'oposició popular i sense el vistiplau de la troica

El govern preveu per a l'any que ve un increment del PIB del 2,9% i una baixada de l'atur, però continuen les protestes per les retallades

RedaccióActualitzat

El Parlament de Grècia ha aprovat els pressupostos del 2015 tot i l'oposició popular i el refús de la troica internacional. El govern conservador d'Andonis Samaràs preveu per a l'any que ve un increment del PIB del 2,9% i una baixada de l'atur. Però lluny d'aquesta futura bonança, sobre el terreny, les protestes per les retallades continuen actives.

Aquesta nit milers de persones s'han manifestat davant del Parlament. L'oposició, els sindicats i diversos moviments socials han convocat la protesta per refusar uns pressupostos que podrien comportar nous augments de l'IVA, reduccions de les pensions i altres retallades. La manifestació arriba l'endemà de violents enfrontaments entre les forces de l'ordre i manifestants al centre d'Atenes, durant la commemoració del sisè aniversari de la mort d'un estudiant a mans de la policia l'any 2008. Els disturbis han acabat amb més de 200 detinguts.

La troica, l'organisme que aglutina la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i l'FMI, considera que el 2015 augmentarà el forat financer de Grècia. Aquest és el principal escull per desbloquejar les negociacions i prorrogar el rescat del país, que com dèiem, s'ha de tractar aquesta tarda a la trobada de ministres de l'Eurogrup.

En tot cas, l'executiu del primer ministre grec nega que els pressupostos tinguin un desequilibri d'uns 3.000 milions d'euros, tal com assegura la troica, perquè preveu un notable creixement econòmic del país per a l'any que ve.

 

 

 

 

 

Anar al contingut