Oslo

Gravades unes balenes ballant sota una aurora boreal

L'espectacle, l'ha captat a Noruega un fotògraf que intentava retratar les aurores boreals, sense sospitar que tindria de públic unes balenes geperudes, uns animals que estan en perill d'extinció

Actualitzat

Unes balenes geperudes, uns animals en perill d'extinció coneguts sobretot per com canten, han estat unes espectadores de luxe de les aurores boreals a Noruega. 

Els mamífers, entrant i sortint de l'aigua com si ballesin sota la llum verdosa de l'aurora boreal, els va captar un fotògraf noruec, Harald Albrigtsen. Ho va poder fer perquè duia una càmera especial que grava entorns amb poca luminositat. 

El vídeo és un tot un espectacle de la natura per la coincidència de dos fenòmens difícils de veure junts. 

Les aurores boreals, minúsculs trossets del Sol que porten molta electricitat i desprenen llum en xocar contra l'atmosfera, són visibles des d'ara i fins al març, al nord d'Europa. 

Però que es puguin veure alhora que s'avisten balenes geperudes, ja és molt més difícil. Però això és justament el que va passat a l'illa de Kvaløya, a prop de la ciutat de Tromsø, al nord del país, quan un grup de balenes es va apropar a la cosa. 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut