Londres

Grans veus s'apaguen el 2016

David Bowie, Prince, Leonard Cohen o ara George Michael han mort el 2016

RedaccióActualitzat

El 2016 començava amb una mort que commocionava tot el món. Pocs dies després de publicar el seu últim disc, David Bowie moria als 69 anys després d'una dura batalla contra un càncer. Ens deixava l'home de les mil cares, un autèntic camaleó que al llarg de la seva carrera sempre va anar un pas endavant, a l'avantguarda del rock, marcant tendències i trencant clixés.

Aquests primers mesos del 2016 el món de la música ha tornat a estar de dol. El mes de gener també moria als 67 anys per problemes de salut Glenn Frey, un dels fundadors i una de les ànimes del llegendari grup de rock californià Eagles.

Una de les morts més tràgiques, també al gener, va ser la del cantant de Black, Colin Vearncombe, als 53 anys, després d'estar uns dies en coma induït arran d'un accident de trànsit.

Al març, ens deixava, als 90 anys, George Martin, el productor musical considerat el "cinquè Beatle". Finalment, el cantant Manolo Tena, un dels referents de la Movida Madrileña, s'acomiadava als 64 anys. Tena arrossegava problemes de salut i havia admès la seva addicció a les drogues.

Aquest 21 d'abril una altra mort colpia el món de la música, que es tornava a quedar sense un dels seus referents: Prince. Prince Rogers Nelson moria als 57 anys, a la seva casa de Minnesota. El cantant nord-americà ha encarnat la innovació com pocs artistes. El canvi de nom no era l'única excentricitat d'aquest artista prolífic, d'estil inconfusible i provocatiu.

El 12 de novembre tornava arribar la mort d'un altre referent: Leonard Cohen. El músic, poeta i cantautor moria als 82 anys, dues setmanes abans de morir va publicar "You want it darker". Cançons com "Suzanne", "I'm your man", "Hallelujah", una de les més versionades, o "Take this waltz", que va dedicar a García Lorca, han seduït una generació rere l'altra.

Ara ens ha deixat el cantant i compositor britànic George Michael, que ha mort als 53 anys d'un atac de cor. Els seus èxits van fer que fos l'artista més escoltat a la ràdio britànica durant les últimes dues dècades.

En pocs anys, ens han deixat grans mites musicals que ens han acompanyat, a alguns, tota la vida. La seva mort han commocionat milers de persones arreu del món. Alguns d'ells han mort joves i de manera sobtada, fent bona la dita que les estrelles de la música viuen ràpid i moren joves. La primera gran icona de la música moderna que ens va deixar amb un gran impacte global va ser Michael Jackson, als 50 anys. El rei del pop moria el juliol del 2009 per una aturada cardíaca arran d'una sobredosi de somnífers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut