El ministre de l'Interior vol treure les ganivetes de les tanques de Ceuta i Melilla

Pedro Sánchez ja s'havia compromès el 2014 a retirar-les si arribava a La Moncloa

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, vol retirar les ganivetes de les tanques de Ceuta i Melilla, també conegudes com a concertines.

""No és raonable ni acceptable veure persones saltant la tanca. Faré tot el possible perquè les concertines siguin retirades."

 

Grande-Marlaska ha explicat que és una de les seves "principals voluntats" en una entrevista a la ràdio Onda Cero, on també ha anunciat que pensa demanar un "informe complementari".

"Si estem parlant de solidaritat, de respecte a la dignitat de les persones, controlant els fluxos migratoris, perquè una cosa no treu l'altra; ajudant en origen, col·laborant amb les autoritats d'aquests països i si després de tot hem fallat perquè no hem pogut aconseguir-ho i aquestes persones ja estan al costat de la tanca, doncs crec que és una cosa raonable."

Les concertines són uns filferros equipats amb ganivetes que es van instal·lar al capdamunt de les tanques que separen les ciutats autònomes de Ceuta i de Melilla, al nord d'Àfrica, del territori del Marroc.

La instal·lació de les concertines va ser una decisió adoptada l'any 2005 pel govern presidit per José Luís Rodríguez Zapatero.

Dos anys més tard, però, Zapatero va retirar les concertines de Melilla, en veure les ferides que causaven a les persones que intentaven saltar la tanca.

 

Mariano Rajoy, en canvi, va decidir el 2013 tornar a instal·lar aquestes concertines i col·locar-ne més, al peu de la primera tanca i entre les dues.

 

Notícia relacionada: Un supervivent de la tragèdia d'El Tarajal: "La policia ens disparava a boca de canó" 

 

Val a dir que el 2014 l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja es va comprometre a retirar-les totes si arribava a La Moncloa.

Si la decisió de Grande-Marlaska tira endavant, per tant, Sánchez complirà una promesa de fa quatre anys i serà un govern presidit per un socialista el que revocarà una mesura decidida per un altre govern socialista.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut