Tàrrega

Gran ovació per l'espectable aeri de gran format que ha donat el tret a FiraTàrrega

Milers de persones han premiat amb una gran ovació l'espectacle de teatre aeri que ha combinat audiovisuals espectaculars amb una impactant interpretació aèria per explicar una història sobre la crisi ecològica mundial.

RedaccióActualitzat
La conferència sobre el canvi climàtic de Copenhaguen del 2009 va acabar en una gran decepció. Aquest és el punt de partida de l'espectacle "As the World Tipped" de la companyia Wired Aerial Theater que ha inaugurat la 32a edició de la fira de teatre al carrer de Tàrrega. A partir d'aquí, mentre el món i l'escenari es tomben, se succeeixen escenes d'un planeta i una humanitat abocats al desastre ecològic. Audiovisuals, teatre i dansa aèria sobre un escenari vertical, amb una execució mil·limetrada.

Els milers de persones que s'han aplegat a la plaça de l'Hort han premiat amb una gran ovació aquesta ambiciosa producció de teatre aeri que ha combinat audiovisuals espectaculars amb una impactant interpretació aèria per explicar una història sobre la crisi ecològica mundial. L'espectacle ha obert del teló de tres dies de fira que es desenvoluparan per 30 escenaris diferents repartits per la capital de l'Urgell i que acolliran 254 funcions teatrals.

Dirigida per Nigel Jamieson, un dels creadors internacionals en arts de carrer més prestigiosos que ha participat en cerimònies com la dels Jocs Olímpics de Sydney o la de Liverpool Capital de la Cultura, l'espectacle inaugural ha estat un retrat èpic que ha volgut conscienciar sobre les previsibles conseqüències que el planeta haurà d'afrontar en el futur. L'espectacle ha deixat amb la boca oberta bona part dels milers d'espectadors que s'han acostat fins a l'espai l'Hort del Barceloní, la plaça on els darrers anys s'ha situat tradicionalment l'espectacle inaugural de la fira per les seves grans dimensions.

Alguns muntatges ja han exhaurit les entrades per a algunes de les seves funcions. És el cas d'Amebeu Teatre amb l'espectacle "Ferro colat", que ha exhaurit les entrades per a dues de les sis representacions. També la companyia Los Galindos, amb l'espectacle "Maiurta", ja ha omplert una de les funcions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut