Gran afluència de compradors en el primer dia de rebaixes malgrat la pluja

La pluja no ha desanimat la gent a gaudir del primer dia de campanya de rebaixes d'hivern. Els comerços han rebut més afluència de la que s'esperaven. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya creu que aquest cap de setmana es vendrà entre un 10% i un 15% del total de la campanya de rebaixes, i que a finals de la setmana que ve s'arribarà el 25% del total. Els descomptes són d'entre el 30% i el 50%. El sector és optimista i espera vendre aquesta campanya entre un 6% i un 10% més que l'any passat.
Gran afluència de compradors en el primer dia de rebaixes malgrat la pluja
Comerç

Gran afluència de compradors en el primer dia de rebaixes malgrat la pluja

La pluja no ha desanimat la gent a gaudir del primer dia de campanya de rebaixes d'hivern. Els comerços han rebut més afluència de la que s'esperaven. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya creu que aquest cap de setmana es vendrà entre un 10% i un 15% del total de la campanya de rebaixes, i que a finals de la setmana que ve s'arribarà el 25% del total. Els descomptes són d'entre el 30% i el 50%. El sector és optimista i espera vendre aquesta campanya entre un 6% i un 10% més que l'any passat.
Actualitzat
La meteorologia no ha estat cap obstacle en el primer dia de les rebaixes. Els grans centres comercials, fins i tot, han rebut una major afluència de compradors respecte a altres anys. Els centres d'El Corte Inglés han rebut en un sol dia la visita d'entre 70.000 i 80.000 persones, una xifra superior a la del primer dia de rebaixes d'altres anys.

Durant els pròxims dos mesos els preus estaran, en general, entre el 30% i el 50% per sota del preu actual. Això sí, com sempre, es recomana comparar el preu anterior i el rebaixat i no acceptar articles deteriorats. Els productes preferits de la jornada han estat els articles tèxtils, roba, calçat i marroquineria.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ha considerat un "fet significatiu" que la campanya de rebaixes s'iniciï en dissabte, dia clàssic de compres, i ha augurat que en diumenge les vendes seran menors ja que només s'obren els establiments de les zones més comercials.

El fet que les vendes s'alentissin a mitjans de desembre fa que ara mateix encara quedin estocs a les botigues. Això, sumat al fet que s'espera que farà fred, fa preveure un augment de vendes respecte a l'any passat d'entre un 6 i un 10% i molts comerciants han hagut d'augmentar la plantilla per fer front a l'activitat que els espera les pròximes setmanes. Els càlculs són que cada català s'hi gasti una mitjana de 200 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES