Centenars de 'glaçons' gegants fets de bidons d'aigua, a l'entrada del carrer Fraternitat de Dalt, que enguany uneix esforços am…
Centenars de 'glaçons' gegants fets de bidons d'aigua, a l'entrada del carrer Fraternitat de Dalt, que enguany uneix esforços amb Tordera (14/08/2016). (horitzontal)

Gràcia ultima els preparatius per al tret de sortida de la Festa Major 2016

ACN Barcelona.-Els veïns dels carrers i places guarnides de Gràcia treballen aquest diumenge a ple rendiment aquest diumenge quan falten poques hores per el tret de sortida de la Festa Major 2016. Un total de 20 espais participen enguany, xifra a la que no s'arribava des del 2006, quan es va arribar als 21 espais. Això és gràcies al retorn de la plaça del Poble Romaní el qual, com no podia ser d'una altra manera, dedica el seu guarnit a la rumba catalana. I també al tram de Baix Fraternitat, el qual fa història perquè per primera vegada dos carrers faran 'tàndem' en les decoracions, en aquest cas amb el carrer Tordera per recrear 'La Mar salada'. Es dóna el cas que el mar està molt present en diversos carrers participants en aquesta edició.

És el cas de Verdi, que espera revalidar títol passant dels paisatges del Japó a les platges de la costa Oest dels Estats Units d'Amèrica. A 'California Dream', el surf és el fil conductor d'un escenari amb una entrada presidida per una caseta de fusta a l'estil de la sèrie televisiva 'Los vigilantes de la playa' i franquejada per un passeig de palmeres esquitxat de senyors i senyores en banyador. Per la seva banda, Progrés intentarà fer-se amb el primer lloc amb la temàtica de la pel·lícula 'Pirates del Carib'. Una gran embarcació pirata presideix l'estret carrer, fet que li dóna un aspecte encara més espectacular.Joan Blanques de Baix de Tot aposta per l'ambient mariner i de pescadors, mentre que Mozart, que any rere any lluita per el podi, ha creat un escenari que simula l'interior d'una balena. Una viatge d'aventura com el que també hi aposta Travessia de Sant Antoni, amb un guarniment ambientat en quatre novel·les de Jules Verne: 'Cinc setmanes en globus', 'De la Terra a la Lluna', 'Viatge al centre de la Terra' i, com no, 'Vint mil llegües de viatge submarí'. A més a la plaça de la Vila de Gràcia es recrea l'aigua en tots els seus estats: des de sòlida a través del gel en un escenari polar; líquida, en forma de gotes d'aigua o cascada, i gasosa.Els visitants que podran veure també el 'Joc de Tronats' que Fraternitat de dalt proposa aprofitant el gran èxit de la sèrie de televisió, estaran envoltatd de cors a Joan Blanques de Baix per celebrar els 20 anys ininterromputs de participació a les Festes de Gràcia, poden endinsar-se en una 'Roller Disco' al carrer de La Perla o poden recordar al trilogia del 'Senyors dels Anells' al carrer Berga. El pròxim dimecres a les sis de la tarda se sabrà l'esperat palmarès dels millors carrers i places guarnits. Aquest mateix diumenge, però, hi ha el tret de sortida oficial de la festa amb la lectura del pregó a càrrec de l'actriu, presentadora i monologuista Imma Sust. Durant aquests dies en què es registraran aglomeracions de gent, el districte impulsarà, a través de cartells informatius, la campanya BCN Antimasclista que s'està estenent arreu de la ciutat per combatre qualsevol tipus d'agressió sexista.

Anar al contingut