Cartell de les Festes de Gràcia del 2012
Barcelona

Gràcia presenta les seves festes més "solidàries i accessibles"

L'ajuntament vol fomentar les activitats diürnes i difondre activitats solidàries. Es mantindran també els tradicionals guarniments dels carrers, les actuacions castelleres i les actuacions musicals.

RedaccióActualitzat
L'edició d'enguany de la Festa Major de Gràcia tindrà un programa d'actes sostenible, modernitzat i solidari. La festa, que serà del 15 al 21 d'agost, mantindrà el tradicional guarniment dels carrers, les actuacions castelleres i un centenar d'actuacions musicals. Segons la Regidora del Districte, Maite Fandos, la festa d'aquest any serà "més solidària i accessible". Un dels objectius de la festa serà difondre les activitats solidàries, impulsar les activitats diürnes i com a novetat es vol millorar l'accessibilitat dels carrers a persones amb mobilitat reduïda. Des de l'organització de les festes, s'ha recomanat que es deixi una vorera buida a cada carrer.

El pregoner d'aquest any serà Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora del Patronat de la Sagrada Família. Hi haurà 18 carrers guarnits, un menys que l'any passat.

En total, l'ajuntament aporta a les Festes de Gràcia 189.000 euros i amb la col·laboració dels serveis de la ciutat eleven el cost a uns 400.000 euros. En canvi, l'aportació de la Generalitat encara no s'ha fet efectiva. La Festa Major de Gràcia, però, subsisteix a la crisi gràcies a la participació voluntària de cada carrer, que creen els decorats, i amb petites subvencions privades i altres anunciants del barri.

Espai dedicat a la solidaritat i diverses actuacions musicals

En el programa de les festes es trobaran una sèrie d'activitats als espais més emblemàtics del barri.

Dels quatre espais coorganitzats pel districte i la Fundació, la plaça de la Revolució s'innova com un espai dedicat a difondre activitats solidàries de les fundacions que col·laboren amb la festa, com Càritas o la Creu Roja, i cada dia es tractarà un tema de sensibilitat social, per tal de sensibilitzar la població dels problemes socials mitjançant debats durant el dia, i es farà una "Cistella Solidària" de roba i sabates.

També, Càritas ha incentivat la venda d'una polsera solidària, juntament amb la Fundació de la Festa Major. Ricard Estruch, president de la Fundació, ha declarat que "és una festa amb cor, per tant es tindran a la venda 2.000 polseres amb el missatge "Una festa amb cor".

D'altra banda, la plaça del Sol i la plaça del Diamant acolliran les activitats musicals. A la plaça del Sol s'oferiran concerts de folk, amb l'actuació especial de Txarango. Entre d'altres, també hi haurà actuacions de Pascal Comelade, Quimi Portet, Lucky Guri i Mesclat. La plaça del Diamant es convertirà en la plaça del Swing durant la nit i durant el dia oferirà una programació infantil amb "Matins de conte".

D'altra banda, la plaça de la Virreina acollirà una fira de productes artesanals i del país i per tot el barri es podrà seguir una ruta de vins catalans.

Potenciant les activitats diürnes

Amb l'impuls de les activitats diürnes, l'ajuntament vol reduir el soroll a la nit dintre del pla del silenci. S'ha augmentat un 27% els limitadors de so, 8 espais habilitats més que l'edició passada.

A més, s'ha limitat la franja horària nocturna fins a les dues de la matinada en dies feiners. Divendres, dissabte i festius, fins a tres quarts de quatre. No obstant, s'ha ampliat fins a la una l'obertura de locals a l'aire lliure i terrasses.

Festa neta i amb vigilància

L'ajuntament ha millorat la distribució dels lavabos públics en 80 punts i ha mantingut els serveis de neteja i els cossos policials, amb una acció conjunta entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.
Anar al contingut