El cartell de la festa de Gràcia, en la presentació del programa d'aquest any. (Foto: ACN)
El cartell de la festa de Gràcia, en la presentació del programa d'aquest any. (Foto: ACN)
Barcelona

Gràcia enllesteix la festa major més diürna i accessible

La festa major del barri de Gràcia de Barcelona serà aquest any més familiar, amb més actes de dia que de nit, i també més solidària i accessible. Per garantir la mobilitat i evitar els embussos de vianants, els disset carrers guarnits deixaran una vorera lliure, i el cartell avisa els badocs que no s'aturin a contemplar les decoracions, que seran de temàtiques tan diferents com Venècia, Rodalies o els Angry Birds.

RedaccióActualitzat
La festa major del barri de Gràcia de Barcelona serà aquest any més familiar, amb més actes de dia que de nit, i també més solidària i accessible. El pregó de Leslie, el cantant dels Sírex, obrirà, el dia 14 d'agost al vespre, una setmana d'actes i celebracions, fins al 21. En total, 17 carrers i places, un menys que l'any passat, competiran en el concurs de guarniments.

Per garantir la mobilitat i evitar els embussos de vianants, els disset carrers guarnits deixaran una vorera lliure, i el cartell avisa els badocs que no s'aturin a contemplar les decoracions, que seran de temàtiques tan diferents com Venècia, Rodalies o els Angry Birds. Però els carrers engalanats no seran l'únic atractiu de les festes. També s'organitzaran activitats "inclusives" i per a la "sensibilització" amb persones amb discapacitat intel·lectual, al carrer Guilleries. I la solidaritat s'expressarà a través de la venda de 2.000 polseres destinades a Càritas.

També és novetat la Fira de Vins de Denominacions d'Origen catalanes, i la col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana, amb una encesa gegant amb 6.000 espelmes que reproduiran una estelada. Ricard Estuch, president de la Fundació Festa Major de Gràcia, ha explicat que "serà la més gran que s'ha fet mai a Catalunya". També ha explicat que es farà un assaig de la cadena humana enllaçant totes les places de la vila de Gràcia.

D'altra banda, i per millorar "la convivència entre l'oci nocturn i la vida quotidiana", la regidora del districte, Maite Fandos, ha explicat que s'ha augmentat un 25% el nombre de limitadors acústics. A més, sense augmentar el pressupost de la festa, uns 650.000 euros, el mateix que l'any passat, s'ha augmentat el nombre de lavabos i de servei de neteja.

El metro de Barcelona obrirà les nits de divendres 16 i dissabte 17.
Anar al contingut