Barcelona

Govern i Tercer Sector pacten una coordinació diària per als menors no acompanyats

RedaccióActualitzat

Reunió d'urgència i al més alt nivell, aquest diumenge a la tarda, per abordar el col·lapse dels centres de menors, sense places per acollir els migrants que arriben sols.

S'ha fet al Palau de la Generalitat. El govern, amb el president Torra, el vicepresident Aragonès i els consellers d'Interior, Afers Socials i Justícia, s'ha trobat amb diverses entitats del Tercer Sector.

De moment, han acordat una coordinació diària i contínua entre el govern i el Tercer Sector per abordar de manera conjunta l'acollida dels menors no acompanyats que arriben a Catalunya.

També s'ha acordat que en els pròxims dies es convocarà la taula d'atenció integral dels menors sense referents familiars que coordina l'acció i les polítiques del govern. La taula, una de les últimes iniciatives impulsades per l'exconsellera Dolors Bassa, està formada per representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis, col·legis professionals i entitats del sector.

El nombre d'arribades d'aquest 2018 és de 1.944 menors només fins al 31 d'agost. A finals d'any, es preveu superar la xifra de 3.000 infants i adolescents migrants sense referents familiars ni adults.

Unes xifres clarament superiors a les d'anys anteriors: en tot l'any 2016 en van arribar 689, i el 2017, 1.489.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut