Madrid

Govern i agents socials no arriben a cap acord per la reforma de les pensions però seguiran negociant

La trobada entre representants del govern espanyol, sindicats i patronal per mirar d'acostar posicions en la polèmica reforma de pensions, que inclou, entre altres mesures, l'augment de l'edat de la jubilació dels 65 als 67 anys, ha acabat aquest divendres a la tarda sense un acord entre les parts. Amb tot, han mostrat la seva voluntat d'acordar un pacte global que vagi més enllà de la reforma de les pensions i d'incorporar totes les forces polítiques a les negociacions.

Actualitzat
S'intensificaran les converses i s'incorporaran totes les forces polítiques al procés de negociació. Aquesta és una de les premisses que s'han extret de la reunió que han mantingut al llarg d'aquest divendres a la tarda el govern espanyol, els agents socials i la patronal per aconseguir un acord a la polèmica reforma de les pensions proposada pel president José Luis Rodríguez Zapatero.

En un comunicat conjunt l'executiu, amb la presència del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, els representants dels sindicats CCOO i UGT i les organitzacions empresarials CEOE i Cepyme han assegurat que tot i no haver aconseguit posar-se d'acord continuaran negociant amb voluntat d'aconseguir un pacte global que vagi més enllà de la reforma de les pensions, i que tracti temes com la reforma laboral i la negociació col·lectiva.

De moment, es manté el 20 de març com a data límit establerta per aconseguir l'acord, tal com estipula el text de la reforma laboral, ja que a partir d'aquest dia el govern espanyol decidirà unilateralment.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut