Govern espanyol, PP i PSOE demanen a Puigdemont que es faci enrere

RedaccióActualitzat

Missatge del govern espanyol, el PP i el PSOE al president Carles Puigdemont: rectifiqui. Diverses veus han coincidit aquest diumenge a demanar al president de la Generalitat que faci marxa enrere, just abans que acabi el primer termini que va donar el govern de Mariano Rajoy per aplicar l'article 155.

Des del govern espanyol, n'ha parlat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que li ha demanat que recapaciti, no accepti les pressions dels més radicals i li ha dit que encara està a temps de tornar a l'estat de dret.

"El més fàcil és contestar que no s'ha produït la independència i volem seure a dialogar. Un diàleg que ha ofert el govern d'Espanya, dins la llei, recuperant la normalitat institucional i dins del Congrés en la comissió que s'ha creat."

Des del PP, el vicesecretari de Política Social i Sectorial, Javier Maroto, també diu a Puigdemont que "una retirada a temps és una gran victòria". Maroto reclama "claredat" i "responsabilitat" en la resposta malgrat les "pressions" que diu que està rebent.

Pel PSOE, l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero també ha demanat a Puigdemont que rectifiqui el seu posicionament i que no tanqui la porta a possibles solucions.

Zapatero diu que la història ha demostrat que rectificar "no és rendir-se" i que, a vegades, fer-ho és un "senyal d'intel·ligència" perquè "obre la porta a futures victòries".

Més dur s'ha mostrat el portaveu de l'executiva federal del PSOE, Óscar Puente. Diu que si Puigdemont no fa marxa enrere, el PSOE donarà suport a les mesures que es considerin necessàries.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut