Gordó estudia si abandona el PDeCAT i Junts pel Sí per començar un projecte propi

Germà Gordó no deixarà l'escó, però s'està plantejant el seu futur fora del PDeCAT

RedaccióActualitzat

Germà Gordó estudia el seu futur. Després de les pressions externes i, cada cop més, internes perquè deixi l'escó al Parlament, el dirigent del PDeCAT sopesa abandonar el partit i el grup parlamentari. Gordó, però, mantindria l'escó a la cambra.

Segons fonts del seu entorn, Germà Gordó decidirà la setmana vinent quin camí pren. Estudia si deixa el PDeCAT i també el Grup Parlamentari de Junts pel Sí. Si fes això, Gordó quedaria com a diputat del Grup Mixt. 

Gordó, que lidera la plataforma Nova Convergència, emprendria llavors un projecte alternatiu.

Pressions de fora... i també de dins

La pressió a Germà Gordó perquè deixi el Parlament arran de la investigació sobre el cas del 3% creix a mesura que passen les hores. Esquerra i la CUP demanen que renunciï a l'acta i no en tenen prou amb la seva decisió de deixar la presidència de la Comissió de Justícia del Parlament. 

Des del PDeCAT, la versió oficial, via comunicat, és que confien en les paraules de Gordó. Però dos tuits en les últimes hores deixen en evidència el comunicat. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, demanava en un tuit "passos al costat per avançar". Sense citar Gordó, Pascal reclamava generositat:


La presidenta del consell nacional dels demòcrates, Mercè Conesa, s'ha alineat amb Marta Pascal, també a través de Twitter:


Tambés les JNC demanen que Gordó s'aparti:


Investigat pel Tribunal Superior de Justícia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investiga Gordó pel cas del 3% de suposat finançament irregular de Convergència Democràtica.

♦ Cas 3%: el que Germà Gordó hauria fet, segons anticorrupció​

El Tribunal Superior fa seus els arguments del jutjat del Vendrell i considera que era qui controlava políticament les comissions il·legals que arribaven a Convergència a través de les donacions que les empreses feien a les fundacions del partit.

 

Segons l'escrit del jutge, Gordó hauria aconseguit que el 2012 COPISA donés 100.000 euros a les fundacions Fòrum Barcelona i CatDem. Això, a canvi de l'adjudicació del contracte d'obres de manteniment de diversos edificis escolars públics de Barcelona per un import de gairebé cinc milions d'euros

Anar al contingut