Barcelona

Gordó es retira de les primàries i dóna suport a Pascal i Bonvehí en pro de la "cohesió del partit"

Pascal i Bonvehí disputaran la direcció executiva amb Reagrupament, Vila i Conesa la presidència del Consell Nacional del PDC i Mas i Munté formalitzen la seva candidatura de tàndem presidencial

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas i la consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, han formalitzat aquest dimecres la seva candidatura de tàndem presidencial al Partit Demòcrata Català (PDC). "Ens posem al servei d'un nou projecte per a un nou país, per a tots els seus homes i dones, i us demanem que ens acompanyeu", ha assegurat l'expresident des del seu perfil d'Instagram i de Facebook.

Munté també ho ha anunciat des del seu compte a Twitter, on ha fet una crida a sumar-se al "nou projecte per al nou país".

 

Gordó es retira i dóna suport al tàndem Pascal-Bonvehí

Es tracta de l'única candidatura que es preveu que hi hagi per a la presidència del PDC, mentre que per pilotar la direcció executiva, finalment, hi haurà ha dues llistes: la de Reagrupament i la liderada pels diputats de JxSí Marta Pascal i David Bonvehí, que compta amb el suport de Germà Gordó, després que no ha presentat la seva candidatura. L'exconseller de Justícia ha retirat a última hora la candidatura pel càrrec de Cordinador del Partit Demòcrata Català ja que considera que la candidatura de Marta Pascal i Bonvehí "és un bona candidatura i que pot ser d'un cert consens" amb el tàndem, Mas i Munté a la cúpula del partit. Gordó ha justificat la seva decisió en beneficid e la "cohesió".

"Hem cregut oportú retirar la nostra candidatura en benefici de la cohesió del partit".

 

Pascal ha piulat des del seu compte de Twitter que acompanyen Mas i Munté.

En la formalització de la seva candidatura, reagrupament ha defensat que la renovació del partit ha d'arribar a la direcció:

 

Vila i Conesa es disputaran la presidència del Consell Nacional del PDC

D'altra banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Cultura, Santi Vila, es disputaran les regnes del Consell Nacional del partit. Des de Twitter, ha anunciat que es presenta per candidat a la presidència del Consell Nacional.

 

Conesa també ho ha anunciat a través del perfil de PDC a Sant Cugat a través de diverses piulades i d'un vídeo en què es mostra il·lusionada:

 

Aquest dimecres ha acabat el termini per presentar les candidatures per a quatre nivells: la presidència i vicepresidència (es vota en bloc), la direcció de 12 membres, la presidència del Consell Nacional —màxim òrgan entre congressos— i el defensor dels associats del PDC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut