Per què investiguen Germà Gordó
Germà Gordó
Barcelona

Gordó deixa el PDeCAT i JxSí pel cas del 3% i continua com a diputat no adscrit

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'investiga pel cas del 3%

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí Germà Gordó ha anunciat que deixa el seu partit, el PDeCAT, i també que abandona el grup parlamentari de JxSí, però que no renuncia a la seva acta al Parlament i, per tant, continuarà com a diputat no adscrit. 

La decisió arriba després de les pressions dels últims dies, tant externes com internes, arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'investigar-lo per la seva possible implicació en el cas del 3%.

Això a la pràctica vol dir que segueix sent aforat, i que no serà el jutge del Vendrell -que porta el cas del 3%- qui l'investigarà, sinó que haurà de fer-ho el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

La setmana passada, l'exconseller ja va anunciar que deixava la presidència de la Comissió de Justícia del Parlament, després de pactar-ho amb el partit i de pactar, també, que continuava com a diputat de JxSí.

En un comunicat, Gordó manifesta que se sorprèn de les declaracions de Marta Pascal, que li demanava un pas al costat, quan la investigació està en una fase inicial i no s'ha obert un judici oral contra ell. Segons Gordó, "això xoca amb la situació d'investigats en què estan altres electes del meu partit als quals no es qüestiona –i hi estic plenament d'acord– que continuïn desenvolupant el seu càrrec". I afegeix: "No té cap sentit defensar el dret a la presumpció d'innocència si no es pot materialitzar."

Gordó, que lidera la plataforma Nova Convergència, podria emprendre un projecte polític alternatiu.

 

 

De què s'investiga Gordó

El Tribunal Superior fa seus els arguments del jutjat del Vendrell i considera que Gordó era qui controlava políticament les comissions il·legals que arribaven a Convergència a través de les donacions que les empreses feien a les fundacions del partit.

♦ Cas 3%: el que Germà Gordó hauria fet, segons Anticorrupció

Segons l'escrit del jutge, Gordó hauria aconseguit que el 2012 COPISA donés 100.000 euros a les fundacions Fòrum Barcelona i CatDem. Això, a canvi de l'adjudicació del contracte d'obres de manteniment de diversos edificis escolars públics de Barcelona per un import de gairebé cinc milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut