Germà Gordó durant la seva compareixença al Parlament (ACN)
Germà Gordó durant la seva compareixença al Parlament (ACN)
Barcelona

Gordó al Parlament pel cas 3%: "Sempre he actuat d'acord amb l'ordenament jurídic"

La CUP ha anunciat que es persona com a acusació popular en el cas i no ha descartat querellar-se contra l'exconseller

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Justícia i diputat de Junts pel Sí Germà Gordó ha comparegut aquest dimecres al Parlament per donar explicacions sobre el cas del 3%, que investiga el suposat finançament irregular de l'antiga Convergència. El també exgerent de Convergència ha fet servir menys d'un minut dels 30 que tenia disponibles en la seva exposició inicial davant dels grups, per dir de manera contundent que va actuar sota la legalitat:

 

"Atenent aquest títol, només diré una cosa. Resposta directa: Sempre, sempre, he actuat d'acord amb l'ordenament jurídic. I dit això, estic a la seva disposició"

 

 

L'oposició ha carregat contra ell i no es creu que no tingui res a veure amb el suposat finançament irregular de Convergència. La CUP ha anunciat que es persona com a acusació popular en el cas i avisa que si tenen l'oportunitat es querellaran també contra ell. L'anunci l'ha fet la diputada cupaire Anna Gabriel:

 

"Ens hem personat ara ja com a acusació popular. Hem presentat una querella criminal. Ens personarem en el cas del jutjat del Vendrell no dubti que si hi ha indicis raonables que ens podem querellar contra vostè, també ho farem"

 

En la seva rèplica, Germà Gordó ha insistit que mai ha fet res il·legal en cap de les seves responsabilitats ni com a gerent de Convergència ni quan va ser secretari de govern i conseller de Justícia en l'etapa d'Artur Mas. I ha volgut aclarir que sí que es va reunir amb empresaris, igual que ho va fer amb sindicats, patronal i altres entitats, però mai va fer-ho amb cap objectiu irregular:

 

"Jo ho vaig fer tot sota l'ordenament jurídic. I ningú em va demanar mai res contra l'ordenament jurídic. Res. Res. Què feien? Escoltar les problemàtiques que m'exposaven i ja està"

 

Gordó ha recordat a l'oposició que la justícia no l'ha cridat a declarar en cap moment com a testimoni i ha reclamat que se li respecti la presumpció d'innocència.

La compareixença de l'exconseller arriba una setmana després que el jutge que porta aquest cas de suposat finançament il·legal de Convergència tornés a demanar al TSJC que s'investigui l'exconseller de Justícia. El jutge veu indicis clars de la seva implicació en el presumpte finançament irregular del partit. Ara no se'l pot investigar perquè és aforat.

Des de Ciutadans l'han acusat de ser el mediador directe entre el partit i els empresaris per fer adjudicacions d'obra pública il·legals. Ho ha explicat d'aquesta manera Carles Carrizosa:

 

"Li diuen la mà dreta d'Artur Mas. Alguns cops la Bíblia diu que la mà esquerra no sap el que fa la mà dreta. I algunes vegades pensem que què feien amb aquesta mà esquerra aquells que eren les mans dretes dels caps."

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut