Tòquio

Google Street View mostra per primer cop els pobles fantasma que va deixar Fukushima

Google Street View mostra per primer cop imatges de pobles nipons com Namie, que es manté evacuat des del 2011 per la seva proximitat a l'accidentada central nuclear de Fukushima.

RedaccióActualitzat
Carrers i més carrers deserts, carreteres desertes, cases abandonades precipitadament. Google ha començat a mostrat a través de la seva funció Street View els pobles fantasma que va deixar la catàstrofe de Fukushima. Les primeres imatges que s'han pogut veure són del poble nipó de Namie, que està evacuat des del 2011 per la seva proximitat a la central nuclear de Fukushima. Google les va obtenir després que es va endinsar per les principals artèries del poble amb un cotxe equipat amb les càmeres que utilitza per retratar les vistes en 360 graus que després insereix dins de Google Maps.

Google va capturar les imatges durant dues setmanes del 4 al 17 de març. El primer poble escollit va ser Namie, que es troba dins del perímetre de 20 quilòmetres traçat al voltant de la planta nuclear, al qual està prohibit accedir i que va ser totalment evacuat després de l'inici de la crisi a la central.

L'alcalde del municipi, Tamotsu Baba, va sol·licitar personalment a Google que fotografiés el poble perquè la seva dramàtica situació no caigui en l'oblit. Així, va raonar, els seus habitants també podran veure de nou la seva localitat, a la qual no saben si mai podran tornar.

"Esperem que aquestes imatges de Street View mostrin amb claredat el que ha provocat el gran terratrèmol de l'est del Japó i el desastre nuclear", ha dit Baba en un comunicat publicat en el blog de Google Japan.

I el que mostren són cases i infraestructures destruïdes pel terratrèmol i pel posterior tsunami que va colpejar amb força la ciutat i la pròxima central nuclear l'11 de març del 2011. Les fotografies fins i tot mostren vaixells que van ser arrossegats terra endins i que constitueixen un testimoni dur i punyent sobre la situació del poble, on no s'han pogut dur a terme tasques de reconstrucció des d'aleshores, fa més de dos anys.
Anar al contingut