Google inclou el català en el nou sistema de traducció simultània

La multinacional escull el català com una de les 40 llengües disponibles en el Google Assistant

Actualitzat

Google ha escollit el català en el nou sistema de traducció simultània que ofereix la multinacional americana. L'idioma s'ha convertit en una de les 40 llengües escollides per a la nova forma de traducció mitjançant la veu i que funciona a través de l'aplicació de Google Assistant. Tot i això, de moment, l'opció del català només està disponible en els dispositius Android.

Per la seva banda, Plataforma per la Llengua ha explicat que el gegant tecnològic ja va anunciar durant l'estiu que estaven treballant sobre el reconeixement de la veu en català, però que encara no podien "determinar una data concreta de llançament".

A més, l'organització ha celebrat la incorporació de l'idioma, que ja formava part de les 100 llengües que ofereix Google Traductor.

 

 

En què consisteix l'app?

Un cop la persona està dins l'aplicació ha de dir qualsevol paraula o frase en català i esperar uns segons perquè la plataforma ho pugui entendre per traduir-ho. Així, doncs, la llengua ja conviu amb d'altres com el francès, el coreà, l'eslovac, el bengalí, el suahili, el xinès mandarí, l'islandès o el vietnamita.

És un gran progrés per al català, però encara faltarà esperar un temps perquè la llengua estigui entre els idiomes de guiatge de veu del Google Maps, d'Android Auto, de Google Home i d'altres dispositius de Google Assistant.

 

 

 

 

.

ARXIVAT A:
GoogleCatalà Tecnologia
Anar al contingut