San Francisco

Google desafia Microsoft amb el llançament del seu propi navegador

L'empresa Google ha llançat un navegador propi i gratuït, el Chrome. D'aquesta manera, es perfila com a competidora de la companyia Microsoft, el navegador del qual, l'Explorer, acapara actualment més d'un 72% de quota de mercat. El navegador de Google està disponible des d'aquest dimarts a les nou del vespre en una versió de prova en un total de 100 països i també en català. Segons els seus creadors, Chrome serà un navegador senzill, simple i ràpid en les seves formes, però preparat per a aplicacions complexes.

Actualitzat

Era el que li faltava a Google, el cercador estrella d'internet: un navegador propi per fer ombra a l'omnipresent Explorer, el producte més exitós del gran competidor Microsoft. Es diu Chrome i un centenar de països han estat els afortunats que des d'aquest dimarts mateix poden descarregar-se'n la versió beta, és a dir, en proves.

Google, que ha penjat a la xarxa un còmic on explica les característiques de Chrome, ha avançat que per millorar aquesta versió s'obrirà un fòrum de discussió i, a més, el programa tindrà un codi obert perquè els programadors puguin desenvolupar les seves pròpies aplicacions. Google també ha anunciat que hi haurà una versió de Chrome per a Mac i Linux.

Una de les novetats que incorpora Chrome és la capacitat d'aïllar cada pàgina web que obre, de manera si es bloqueja, s'evita que es col·lapsin totes.

L'anunci del nou producte de Google no ha deixat indiferent ningú. La premsa econòmica l'ha interpretat com l'entrada de ple de Google als dominis de Microsoft, una empresa que s'ha convertit en el que és gràcies al lideratge del seu sistema operatiu Windows i del seu navegador, Explorer, que ocupa el 72% del mercat d'aquest sector, a molta distància del Firefox, de Mozilla (20%) i de Safari, d'Apple (6,4%).

"Senzill, simple i ràpid"

"Passem molt temps a la xarxa. Hi cerquem, xategem, enviem correus, comprem i llegim notícies. Per això vam començar a pensar seriosament com seria dissenyar-ne un des de zero", expliquen directius de Google al seu blog oficial. I és que, efectivament, Chrome és un navegador pensat pràcticament de cap i de nou.

"La xarxa ha evolucionat tant, amb noves aplicacions i nous programes, que ens vam adonar que no necessitem un sol navegador, sinó una nova plataforma moderna", afegeixen. Amb aquesta filosofia ha nascut Chrome, un navegador "senzill, simple i ràpid" en aparença, però amb una configuració preparada per acollir aplicacions complexes que habiten a la xarxa.

I és que per molts Chrome serà molt més que un navegador que farà la competència als que ja hi ha al mercat. Chrome marca l'inici de la "guerra dels navegadors com a sistemes operatius", és a dir, la guerra contra Windows.

Pàgina de descàrrega de Google Chrome

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut