El web del Vaticà ha rebut un atac informàtic a través de Google.
El web del Vaticà ha rebut un atac informàtic a través de Google.
Madrid

Google adreçava cap a www.pedofilo.com els que buscaven el web del Vaticà

Només va ser durant un període curt de temps, però aquells que dissabte van buscar "vatican" a Google van trobar-se amb la sorpresa que en comptes d'anar a la pàgina oficial de la Ciutat del Vaticà el cercador intentava adreçar-los al web www.pedofilo.com. Aquest tipus d'atacs informàtics cada vegada són més freqüents a internet i són a causa d'errors d'indexació que es poden induir als cercadors més importants.

Actualitzat
El responsable de Comunicació de Google a España, Mario Jiménez, ha volgut explicar la situació: "Durant un curt termini de temps hi va haver un error d'indexació que provocava que quan els usuaris buscaven la paraula 'vatican' a Google, el resultat els portava a una URL no relacionada".

Segons Jiménez, el problema va quedar solucionat tan bon punt el van conèixer i Google ha assegurat que n'està analitzant el cas i "avaluant-ne les causes". Des del diari "La Repubblica" indiquen que el responsable d'aquest fet ha de tenir "un cert coneixement de com funciona Google".

Per Google, no ha estat necessàriament un atac "hacker". Segons ha informat la companyia a "Il Corriere de la Sera", l'incident pot haver estat provocat per un algoritme d'atac que permet que el motor de cerca indexi un contingut en funció de la seva rellevància, de manera que es provoqués la situació de dissabte.

El domini www.pedofilo.com, on adreçava el cercador les persones que buscaven el web oficial del Vaticà a Google dissabte, no és accessible, i segons la premsa italiana està registrat a nom d'una companyia mexicana que actua a Monterrey i Nuevo León.

Aquest atac ha arribat dies després que la Ciutat del Vaticà va anunciar noves mesures per combatre els abusos sexuals per part dels clergues a menors d'edat i la divulgació o la possessió d'imatges pornogràfiques que tinguin com a objecte menors de 14 anys.
Anar al contingut