El logo de Google, a la seu de la companyia a Zuric (Reuters)
El logo de Google, a la seu de la companyia a Zuric (Reuters)

Google acomiada 48 treballadors per "conducta sexual inapropiada"

Una investigació de "The New York Times" assenyala que la companyia va protegir el creador d'Android després d'una denúncia per agressió sexual

Actualitzat

Google ha acomiadat 48 treballadors per conducta sexual inapropiada en els dos últims anys. En un missatge de correu electrònic a la plantilla, el conseller delegat del gegant tecnològic, Sundar Pichai, ha explicat que, d'aquests treballadors, tretze eren "alts càrrecs" i ha subratllat que "cap" ha rebut un import de compensació econòmica.

Aquests acomiadaments es produeixen després que hagi transcendit que la companyia va protegir el creador d'Android, Andy Rubin, després d'una denúncia de conducta sexual inapropiada. Tot i que aquesta denúncia es va considerar "creïble" en una investigació interna, Goggle hauria compensat la seva sortida de la companyia amb una indemnització de 90 milions de dòlars, uns 80 milions d'euros, l'any 2014.

A partir d'entrevistes i documents corporatius i judicials, el diari "The New York Times" revela que Rubin va ser un dels "tres executius als quals Google va protegir en l'última dècada després que fossin acusats de conducta sexual inapropiada".

Quan Rubin va deixar Google, la companyia californiana no va revelar que una treballadora l'havia acusat d'obligar-la a practicar-li sexe oral en un hotel l'any anterior. Fonts citades pel diari apunten que hi ha acords de confidencialitat segons els quals Google va investigar aquesta denúncia i va concloure que era "creïble". Arran de la investigació interna, l'aleshores principal executiu de Google, Larry Page, va demanar a Rubin que dimitís.

Un portaveu de Rubin ha respost que al creador d'Android no se'l va informar de cap conducta inapropiada i afirma que l'executiu va deixar Google per decisió pròpia. A més, subratlla que "qualsevol relació" que Rubin hagués tingut aleshores "va ser consensuada i no va implicar a persones directament al seu càrrec".

En aquest missatge als treballadors, Pichai assenyala que Google ha creat diverses eines internes en els darrers anys perquè els treballadors puguin denunciar agressions sexuals o mal comportament d'altres companys, fins i tot de manera anònima.

ARXIVAT A:
GoogleAssetjament sexual
Anar al contingut