Pamplona

González-Sinde demana a Álex de la Iglesia que reconsideri la seva decisió

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha demanat al president de l'Acadèmia de Cinema, Álex de la Iglesia, que reconsideri la seva decisió de dimitir del càrrec. Sinde, que ha lloat la tasca del director de "Balada triste de trompeta" al capdavant de la institució, considera que l'Acadèmia el "necessita".

Actualitzat
Segons la ministra, Àlex de la Iglesia ha portat a terme una "gran tasca" des que va substituir a Mercedes Sampietro i per això creu que ha de seguir com a president. De fet, és el que ha reconegut que creu que li plantejaran els acadèmics i la junta directiva.

Tot i que Álex de la Iglesia ha anunciat aquest dimarts que dimitia com a mostra del seu desacord amb el pacte "in extremis" de l'anomanada "llei Sinde", la titular de cultura ha assegurat que no se sent responsable de les decisions del president de l'Acadèmia. Tot i això Sinde ha considerat que De la Iglesai ha contribuït a "un debat important en la societat" sobre la propietat intel·lectual que ha permès als ciutadans "formar la seva pròpia opinió".

Sinde ha fet aquestes declaracions des de Pamplona, on ha assistit a la reunió de la Comissió Organitzadora de la rememoració del cinquè centenari de la conquesta de Navarra.
Anar al contingut