Madrid

González Pons sobre l'1-O: "el que prepara Puigdemont és un 23-F anunciat"

El vicepresident primer del Grup Popular al Parlament Europeu assegura que "les urnes no arribaran a posar-se"

RedaccióActualitzat

El vicepresident primer del Grup Popular al Parlament Europeu (PPE), Esteban González Pons, ha comparat avui el referèndum de l'1 d'octubre convocat pel govern amb l'assalt del Congrés dels Diputats encapçalat pel tinent coronel Tejero el 23 de febrer de 1981.

González Pons, en declaracions a periodistes realitzades a l'oficina del Parlament Europeu a Madrid, ha assegurat que el govern espanyol ho té tot previst per impedir que es produeixi un delicte de rebel·lió, i ha posat el següent exemple: "El 23F ens va agafar per sorpresa i el que prepara Puigdemont és un 23F anunciat per endavant". Per això, creu que, "si la nit del 23F el govern hagués estat advertit, Tejero no hauria arribat al Congrés, i, com que aquesta vegada el govern està advertit, crec que les urnes no arribaran a posar-se".

L'eurodiputat popular ha afegit que "el referèndum il·legal proposat per diumenge no és només contra Espanya sinó també contra la UE", des d'on, ha assegurat, la situació a Catalunya es veu com a "gravíssima", especialment després de les notícies que apunten a una ingerència russa a favor de l'independentisme.

González Pons també s'ha preguntat, retòricament, "On seria a aquestes hores Puigdemont? a Alemanya, França o la Gran Bretanya?"

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut