"Glance up", premiat a festivals de Rússia i Bèlgica

"Glance up" ha guanyat el Premi del Jurat a DOKer (Rússia) i el Premi CAP48 de documental a The Extraordinary Film Festival, a Bèlgica.

"Glance up" ha guanyat el Premi del Jurat a DOKer, al Moscow International Documentary Film Festival, i el Premi CAP48 de documental a The Extraordinary Film Festival, a Bèlgica. El documental dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez ens presenta en Joan Pahisa, un jove que té 28 anys i una gran passió, el bàsquet. No seria gens extraordinari si no fos per un detall: fa exactament un metre d'alçada.
 
El documental ha guanyat el premi a millor producció catalana, BCN Sports Film (Barcelona, Espanya), el premi Indie Filmaward al millor llargmetratge a l'Indepent Days Film Festival (Karlsruhe, Alemanya), el premi especial del públic al Miradasdoc (Espanya), el premi a millor Cinematografia al Made In Michigan Film Festival (Michigan, Estats Units), el premi del jurat Fecidiscov al Festival Internacional de Cine sobre la Discapacitat de la Fundació Anade (Madrid, Espanya),  el premi Docs&Teens al DocsBarcelona (Barcelona, Espanya) i el premi al millor documental al The Extraordinary Film Festival (Brussel·les, Bèlgica). És una coproducció de La Lupa Produccions i Televisió de Catalunya.
 
Sinopsi:
La vida d'en Joan no ha estat fàcil, però l'esport l'ha ajudat a tirar endavant. L'estiu del 2013 va participar en els World Dwarf Games a Michigan, els Estats Units, una competició semblant als Jocs Olímpics que es fa cada quatre anys, exclusiva per a gent de talla baixa. En aquests jocs, en Joan va ser l'únic representant d'Espanya, ja que no va trobar ningú que l'acompanyés. És per aquesta raó que es va especialitzar en el tenis taula, un esport individual. Va fer un viatge de 7.000 km per sentir-se com a casa i també per complir els seus somnis: ser campió del món de tenis taula i, per sobre de tot, jugar a bàsquet una vegada més, probablement l'última. El seu viatge ens ensenyarà com es veu el món des d'un metre d'alçada. No es tracta només de l'esport, es tracta de la vida mateixa. De com l'ha viscut i la viu en Joan i de com el tracta la societat. Per a ell, no hi ha límits ni fronteres. Reconeix, però, que la seva història no és pas de superació, ja que sempre ha viscut així. "Glance up" evidencia que la "diferència" es troba en els ulls de qui mira.

Fitxa tècnica:

Direcció: Enric Ribes i Oriol Martínez
Guió: Oriol Gispert, Oriol Martínez, Enric Ribes, Toni Comas i Joan Pahisa
Producció: Oriol Gispert
Fotografia: Anna Franquesa
Muntatge: Toni Comas
Música: Cálido Home & Anthony Azarmgin
Anar al contingut