Façana de l'empresa pública GISA, ara coneguda com a Infraestructures de Catalunya.
Façana de l'empresa pública GISA, ara coneguda com a Infraestructures de Catalunya.
Barcelona

Gisa salva 95 llocs de treball a canvi de suspendre durant sis mesos de feina 78 treballadors

L'empresa pública Infraestructures de Catalunya retira l'expedient de regulació d'ocupació que preveia extingir 95 contractes per un altre que enviarà 78 treballadors a casa durant mig any.

RedaccióActualitzat
L'empresa pública Infraestructures de Catalunya, anteriorment coneguda com a Gisa, ha retirat l'expedient de regulació d'ocupació per acomiadar 95 treballadors. Per contra, presentarà un altre expedient, en aquest cas de suspensió temporal de 78 contractes durant sis mesos. L'expedient es començarà a aplicar el 31 de juliol.

Els treballadors de la companyia han aprovat aquest divendres en assemblea el preacord per salvar llocs de treball al qual han arribat el comitè d'empresa i la direcció.

Aquest era el segon ERO que presentava l'antiga Gisa, després del que va aplicar el setembre de l'any passat per acomiadar 45 persones. A final de juny va anunciar la seva intenció d'acomiadar 95 treballadors més, el que suposava el 42% de la plantilla, formada per 222 persones.

La Generalitat va atribuir la necessitat de l'expedient a la caiguda de la construcció i l'obra pública, que ha reduït el negoci de Gisa en un 70% des de 2010, amb uns ingressos que han passat de 157 milions aquell any, als 50 milions d'ara.

Anar al contingut