Girona

Girona s'enfronta a uns comicis que es preveuen poc sorprenents

Girona ja està en campanya. Aquesta mitjanit s'ha fet la tradicional enganxada de cartells, i entre aquestes fotografies en destaquen dues: la d'Anna Pagans, la candidata del PSC i actual alcaldessa, i la de Carles Puigdemont, la nova aposta de CiU per trencar el tripartit que governa a la ciutat amb ERC i ICV-EUiA. Els republicans presenten una cara nova, la de Cristina Alsina, i ICV torna a confiar en Joan Olorri. El PP també repeteix candidat.

Actualitzat
El PSC comença la campanya a Girona amb la confiança que els dóna la feina feta i amb la voluntat de consolidar la ciutat com una capital de referència. La seva candidata i actual alcaldessa, Anna Pagans, repeteix com a cap de cartell després de succeir Joaquim Nadal fa una legislatura i mitja. La seva entesa amb ERC i ICV-EUiA s’ha consolidat i res fa pensar que el panorama pugui canviar l’endemà del 27 de maig.

I justament intentar canviar el govern municipal de la ciutat és el que pretén Convergència i Unió, que presenta Carles Puigdemont, al capdavant d’una llista renovada al cent per cent. Amb totes aquestes cares noves, la federació nacionalista espera que la distància de sis regidors que ara per ara la separa del PSC es pugui reduir i, a més, pugui trobar aliats que li permetin governar.

En el punt de mira de les intencions de CiU hi podria haver Esquerra Republicana de Catalunya, que a l’ajuntament gironí també hi presenta un equip renovat, encapçalat per Cristina Alsina i amb molta gent jove. La formació podria ser un dels motius de disputa en possibles pactes postelectorals.

I, per la seva banda, el Partit Popular espera que aquestes eleccions municipals acabin en un canvi de govern a l'Ajuntament de Girona. Concepció Veray és l’aposta del PP i el seu repte també passa per augmentar els tres regidors de què disposen actualment al consistori.

Iniciativa per Catalunya-Verds ha començat la campanya amb l'objectiu de tornar a ser una força clau en el pròxim govern municipal. Les seves intencions són repetir l’escenari tripartit. Qui també repeteix pels ecosocialistes és el seu cap de llista, Joan Olóriz.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut