Girona sanciona prop de 200 ciclistes en els últims dos mesos per circular per la vorera

Girona sanciona prop de 200 ciclistes en els últims dos mesos per circular per la vorera

Girona sanciona prop de 200 ciclistes en els últims dos mesos per circular per la vorera

Pla mig dels ciclistes circulant aquest diumenge 14 de gener de 2018 per la carretera aprofitant la pedalada de Reis. (Horitzontal)

Pla mig dels ciclistes circulant aquest diumenge 14 de gener de 2018 per la carretera aprofitant la pedalada de Reis. (Horitzontal)

ACN Girona.-L'Ajuntament de Girona ha posat prop de 200 multes a ciclistes que circulaven per la vorera en els últims dos mesos. De fet, des de l'Associació Mou-te en bici denuncien que la campanya sancionadora va començar arran del canvi de cartipàs, un cop el PSC va abandonar el govern municipal i Eduard Berloso es va fer càrrec de la regidoria de seguretat. El president de l'entitat, Albert Martos, considera que darrere de les sancions hi ha un "cert afany recaptatori", ja que no hi va haver cap campanya de sensibilització i informació prèvia a l'aplicació de sancions per part del nou regidor. Martos assegura que moltes vegades "es veuen obligats" a enfilar-se a les voreres ja que "no els queda opció". Els ciclistes han aprofitat la clàssica Pedalada de Reis per denunciar aquesta situació.

Malestar entre els ciclistes gironins després que en dos mesos l'ajuntament de la ciutat els hagi posat prop de 200 multes per circular per la vorera. De fet consideren que es tracta d'una campanya recaptatòria que no ha anat acompanyada de cap programa de sensibilització o informació, i que respon a la voluntat del nou regidor de seguretat, Eduard Berloso. "Des de que es va aprovar el nou cartipàs municipal s'han disparat les sancions en aquest aspecte", assegura el president de l'Associació Mou-te en bici, Albert Martos.Martos ha demanat al consistori una reunió per tal de posar "solucions" i recorda que en moltes ocasions es veuen obligats a pujar a les voreres per circular. "És molt important la pacificació del trànsit i que podem conviure amb els cotxes i les motos sense sentir-nos assetjats", destaca.Les sancions imposades per l'ajuntament tenen un cost de 60 euros i consideren que és "un perjudici abusiu". Per tot plegat demanen que hi hagi una millor connexió entre la xarxa de carrils bici a banda d'ampliar-ne els quilòmetres actuals, que consideren "insuficients".Formació i sensibilitzacióMartos també ha reclamat que des del consistori es facin més campanyes d'informació i de sensibilització cap els ciclistes que cometen imprudències. "Ja se'n va fer una i va anar molt bé, i no entenem perquè de cop es va suspendre i es va decidir aplicar sancions", lamenta.Els ciclistes han fet paleses les seves protestes aprofitant la Pedalada de Reis que cada any celebra Mou-te en bici, i que recórrer els principals carrers de Girona durant un parell d'hores. Aquesta pedalada es fa perquè els nens puguin estrenar les bicicletes que els hi hagin dut els Reis, i acaba amb una xocolatada per tothom davant del Mercat del Lleó.