Girona, l'ANC i Òmnium denuncien l'Estat per l'empresonament de Sànchez i Cuixart

La policia no va permetre presentar la denúncia dilluns a la nit a la comissaria i s'ha registrat aquest dimarts als jutjats de Girona

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; Àdam Bertran, representant de l'ANC Girona, i Sergi Font, representant d'Òmnium Gironès, han presentat una denúncia contra l'estat espanyol per la vulneració dels drets de llibertat d'expressió, de reunió i d'opinió per l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

"Presentem la present DENÚNCIA CONTRA L'ESTAT ESPANYOL per emparar la vulneració del dret de llibertat d'expressió, de reunió i d'opinió, portada a terme amb motiu de l'empresonament dels Srs. Cuixart i Sànchez per defensar una idea política, i en el marc del dret de reunió i pacífica manifestació."

 

Consideren que es tracta d'un empresonament polític:

"Entenent que aquesta és una actuació de caire totalment polític i que suposa una vulneració de drets fonamentals, es presenta denúncia contra aquests fets."

 

Reclamen una actuació contra el que es qualifica de "situació flagrant" que "no es pot permetre", una vulneració que "no pot quedar sense resposta".

"Contra aquesta situació flagrant, cal accionar tots els mecanismes de denúncia possibles, de cap manera una vulneració tan greu pot quedar sense resposta... No es pot permetre una situació com aquesta, que revolta els principis que consagren una democràcia moderna, al prendre una decisió com aquesta, sense que hi hagi cap tipus de delicte violent."

L'escrit s'ha entrat als jutjats de Girona, després que dilluns a la nit la policia espanyola impedís que es presentés a la comissaria.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que l'actitud de la policia estatal, que es va negar a acceptar la denúncia "obeint ordres de dalt" és "absolutament impresentable i il·legal". Madrenas ha defensat que Girona tenia "el deure" d'interposar-la, ha recordat que el món sencer gira els ulls cap al que està passant a Catalunya i s'ha mostrat convençuda que cada dia "es fa un pas més en ferm cap a la independència".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut