Girona

Girona i Barcelona, a punt per rebre el Tour de França

Catalunya ja està a punt per rebre el Tour de França. La primera etapa en territori català sortirà aquest dijous al matí de Girona i acabarà a la tarda a Barcelona. Mentre el sector turístic subratlla els beneficis d'acollir la ronda gal·la, els ciutadans afronten els problemes de trànsit que pot comportar. Les restriccions de trànsit estan vigents des d'aquest dimecres tant a Girona com a Barcelona. Aquest dijous, Barcelona quedarà dividida en dues parts durant dues hores i mitja i només es podrà circular d'una banda a l'altra de la ciutat en metro. El trànsit es restablirà tan bon punt els corredors passin la meta, a quarts de sis.

Actualitzat
El Tour de França arriba aquest dijous a Catalunya en una primera etapa que sortirà a dos quarts d'onze del matí de Girona, recorrerà el litoral gironí, les platges del Maresme i el Vallès. Està previst que a les cinc de la tarda arribarà a Barcelona.

Una de les tasques que s'ha completat aquest dimecres ha estat la instal·lació de les 7.000 tanques que delimiten els 22 quilòmetres que els ciclistes del Tour de França faran per la ciutat. I s'han ultimat els preparatius del dispositiu especial que s'ha activat.

Afectació als carrers de Barcelona

El trànsit pels carrers quedarà totalment tallat ja en les hores prèvies a l'entrada dels ciclistes a la capital catalana, provinents de Girona. Aquest dijous, entre les tres de la tarda i dos quarts de sis, Barcelona quedarà dividida en dues parts i només es podrà circular d'una banda a l'altra en metro.

Els ciclistes arribaran a la ciutat per la rambla de Guipúscoa, seguiran per la Meridiana i el carrer del Consell de Cent, i baixaran pel passeig de Lluís Companys. D'allà, se n'aniran a buscar el passeig de Colom i l'avinguda del Paral·lel, per enfilar la muntanya de Montjuïc des de la plaça d'Espanya. La línia d'arribada se situarà a l'Estadi Olímpic a la porta Marató. El trànsit es restablirà tan bon punt els corredors passin la meta, a quarts de sis.

Divendres, el dia de la sortida, els corredors marxaran cap a Andorra travessant l'Eixample, per anar a buscar la carretera de Sant Cugat. Les restriccions tindran una durada més curta i afectaran menys vies.




A Barcelona la meitat de les línies d'autobús es veuran afectades en el seu recorregut i des de les tres de la tarda d'aquest dimecres la grua retira els cotxes aparcats en aquest itinerari.

A més, es tallarà el trànsit en diverses carreteres que comuniquen Barcelona i Girona i divendres ho faran amb les que comuniquen Barcelona amb Andorra.

El Tour mobilitza una caravana de 2.400 vehicles i unes 4.500 persones.


Anar al contingut