Un cartell del nou festival sobre la taula de la roda de premsa en què s'ha presentat.
La primera edició se celebrarà de l'11 al 21 d'abril del 2013
Girona

Girona acollirà a l'abril un nou festival de música que acostarà en primícia les novetats de la temporada

Neix a la ciutat un nou festival de música que acostarà al públic en primícia les novetats de la temporada. La primera edició se celebrarà de l'11 al 21 d'abril del 2013.

RedaccióActualitzat
Catalunya tindrà l'any que ve un nou festival de música. Es dirà Strenes, l'acollirà la ciutat de Girona i ja té data fixada, de l'11 al 21 d'abril. Com el seu nom indica, el nou certamen pretén acostar al públic les novetats musicals de la temporada, tant en forma de discos com d'espectacles, presentades tant per artistes ja coneguts com per artistes emergents.

El director del nou festival, Xavier Pasqual, ha dit que Strenes neix amb la voluntat de ser una referència de país. De fet, un dels principals valors d'aquest certamen és que els espectadors seran els primers a gaudir de les novetats que marcaran la temporada musical.

Fins al 14 de gener s'obre una convocatòria dirigida a grups, discogràfiques i empreses del sector perquè presentin la seva oferta per ser a Girona. Una comissió especialitzada, amb noms com el director d'"Enderrock", Lluís Gendrau, el promotor Xavi Fortuny i el músic Gerard Quintana, en faran una tria i es programaran els concerts.

El festival pretén convertir Girona en l'escenari d'un conjunt d'activitats culturals des d'un mes abans del començament del festival, de manera que s'organitzaran taules rodones, activitats i classes magistrals.

Strenes es farà en diferents ubicacions estables de la ciutat, com l'Auditori de Girona; l'auditori de la Casa de la Cultra; sales privades com La Planeta i recuperarà el Teatre Municipal de Girona.

Anar al contingut