Newt Gingrich en un moment del debat de candidats republicans a Iowa. (Foto: Reuters)
Gingrich, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Washington

Gingrich es retira de les primàries republicanes i dóna suport a Romney

L'aspirant a la candidatura presidencial republicana dels Estats Units Newt Gingrich anunciarà l'1 de maig la seva retirada i donarà suport a Mitt Romney, segons han informat fonts de la seva campanya electoral a diverses cadenes de televisió del país. L'expresident de la Cambra de Representants, que va obtenir la victòria en les primàries de Geòrgia i Carolina del Sud, havia posat tota la carn a la graella a les primàries d'ahir a Delaware, on ha estat derrotat per Romney. "Òbviament, crec que jo seria més bon candidat, però el fet objectiu és que els votants no ho pensen", ha dit Gingrich.

RedaccióActualitzat
Romney va vèncer ahir en les primàries de Nova York, Pennsilvània, Connecticut, Rhode Island i Delaware, i consolida així el seu lideratge en la carrera per a la nominació republicana. Després de l'anunci de Gingrich, ja només queda en competició el congressista texà Ron Paul, que de moment no ha donat senyals d'abandonar la contesa, malgrat estar molt per darrere de l'exgovernador de Massachusetts en nombre de delegats.

La batalla per la nominació del candidat republicà que disputarà la Casa Blanca a l'actual president, Barack Obama, a les eleccions del 6 de novembre es va decantar el 10 d'abril, quan l'exsenador Rick Santorum, que trepitjava els talons de Romney, va decidir abandonar.

Les votacions de Utah del 26 de juny tanquen les primàries republicanes i la convenció, en la qual es designarà oficialment el candidat del partit, se celebrarà a finals d'agost a Florida.
Anar al contingut