Ginesta confia en la "capacitat d'assolir un acord" entre la direcció i els representants de la plantilla del Grupo Jorge

ACN Barcelona.-El secretari general de Treball, Josep Ginesta, confia en la "capacitat d'arribar a un acord" entre els representants dels treballadors i la direcció de l'empresa càrnica Grupo Jorge. En una piulada, Ginesta s'ha mostrat "optimista" i ha apuntat que "les negociacions i la mediació continuen en marxa". Aquestes declaracions arriben després que divendres la UGT abandonés la taula de negociacions després de set hores de reunió amb la direcció de la companyia i la Generalitat. La trobada havia de servir perquè els sindicats - UGT i CCOO - i el Grupo Jorge, amb la mediació del Departament de Treball, arribessin a un preacord per "laboralitzar" tota la plantilla que el grup aragonès té a Catalunya. Aquesta mesura, segons els sindicats, podria beneficiar de 1.300 a 1.600 persones, entre ells els cooperativistes d'un dels escorxadors osonencs més grans, Le Porc Gourmet. Tot i que la UGT va marxar de la reunió, les negociacions van seguir a l'interior del Departament.

La responsable de la UGT en les negociacions, Alicia Buil, va explicar a l'ACN que van aixecar-se de la taula perquè els responsables de la càrnica van tornar a plantejar qüestions que ja estaven "superades" com la flexibilitat total de la plantilla. Amb tot, va assegurar que "per responsabilitat" si els tornen a cridar s'asseuran altre vegada. A mitjan de juny, CCOO i UGT van ajornar una vaga indefinida que havien convocat al Grupo Jorge pel principi d'acord a què van arribar amb l'empresa. Després que UGT hagi trencat les negociacions aquesta protesta podria reactivar-se.

Anar al contingut