Barcelona

Gest de Fainé amb Junqueras: li regala els llibres "Barcelona Madrid" de Cela

El president de la Fundació Bancària La Caixa i el vicepresident del govern han renovat el conveni que aportarà 30 milions d'euros per a fins socials

RedaccióActualitzat

Aquest divendres la Fundació Bancària La Caixa i el govern de la Generalitat han renovat el conveni de col·laboració que suposarà que la primera entitat aporti 30 milions d'euros per a fins socials.

La renovació del conveni l'han signada a Barcelona Isidre Fainé, president de la Fundació, i el vicepresident del govern, Oriol Junqueras. Fainé ha aprofitat per regalar-li a Junqueras l'edició de dos llibres de viatges de Camilo José Cela, edició que porta per títol "Barcelona, Madrid. Madrid, Barcelona".

 

Aquesta edició, finançada per la Fundació La Caixa, agrupa els llibres "Madrid", editat el 1966 i "Barcelona", del 1970. El regal és un gest que s'ha interpretat clarament com una crida a evitar el conflicte que viuen actualment les administracions catalana i espanyola. A pesar de la diferències de visió política entre els dos, prou conegudes, aparentment la trobada ha estat prou cordial:

 

 

El conveni signat aquest divendres significa un augment de l'aportació de l'entitat bancària, que ha anat pujant paulatinament la quantitat, que va començar sent de 7 milions el 1998.

Està previst que en aquest exercici es prioritzin els programes d'integració de persones amb risc d'exclusió, la conciliació familiar, la restauració d'edificis i obres d'art, la digitalització de documents i també la recerca sobre malalties rares.

 

Anar al contingut