Imatge d'un nen a cavall durant unes colònies. (Foto: AECC)
La demanda de colònies escolars ha pujat per primer cop després de tres anys de baixades en la contractació d'aquesta activitat.
Sant Esteve de Palautordera

Germans d'infants amb càncer recobren el protagonisme a les colònies terapèutiques de Castell de Fluivià

Els infants passaran unes petites vacances fins al 30 d'agost a la casa de colònies de Castell de Fluivià, a Sant Esteve de Palautordera.

RedaccióActualitzat
Desenes d'infants amb germans amb càncer inicien unes colònies terapèutiques amb activitats que els ajudaran a expressar les seves emocions. Segons ha declarat la psiconcòloga infantil de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona Eugenia Bustelo, per uns dies deixaran de tenir l'etiqueta de "germà de" per convertir-se en protagonistes.

Els nens i nenes passaran unes petites vacances fins al 30 d'agost a la casa de colònies de Castell de Fluivià, a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental).

En aquestes colònies, organitzades per Catalunya contra el Càncer, filial de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), faran activitats típiques com rutes en bicicleta, banys a la piscina o excursions. A més, durant 90 minuts al dia, es faran tallers psicològics en què, a partir de jocs i activitats en grup, s'intentarà que aprenguin a familiaritzar-se amb les diferents emocions i sentiments que tenen.

Segons Bustelo, en les últimes edicions d'aquestes colònies s'ha demostrat que gairebé la meitat dels assistents tornen a casa amb un canvi en la conducta que els permet implicar-se en la malaltia del seu germà i expressar millor les seves emocions. "Arriben a casa molt més comunicatius i, a vegades, fins i tot ensenyen als pares que es pot parlar de la malaltia amb naturalitat", destaca la psiconcòloga.
Anar al contingut