El conseller de Justícia, Germà Gordó, a la UCE de Prada
El conseller de Justícia, Germà Gordó, a la UCE de Prada
Prada

Germà Gordó demana que un futur estat català no oblidi la resta dels Països Catalans

El conseller de Justícia diu que seria lògic preveure estendre la nacionalitat catalana als ciutadans de tots els Països Catalans

RedaccióActualitzat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha demanat que una futura Catalunya independent no s'oblidi de la Catalunya Nord, la Franja, les Illes i el País Valencià.

Des de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, el conseller Gordó ha defensat que una Catalunya independent no hauria de fer oblidar la nació completa i que seria lògic contemplar la possibilitat d'estendre la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta de territoris dels Països Catalans.

El conseller ha afirmat que, mentalment, Catalunya ja és sobirana, i ha recomanat astúcia i paciència, però sense traïcions, per aspirar a la victòria i no al somni, ja que ha dit que ara la independència és a tocar.

Sobre la futura constitució catalana, el conseller de Justícia ha destacat que hauria d'incloure "tot allò que compartim com a poble, obviant els matisos ideològics ens diferencien". Gordó també ha alertat que seria un error menysprear la política i els polítics en aquest procés.

Anar al contingut