Barcelona

"Germà de gel", "Manual de dones de fer feines" i "El viatge", guanyadors del Premi Llibreter 2016

RedaccióActualitzat

"Germà de gel", d'Alicia Kopf; "Manual de dones de fer feines", de Lucia Berlin, i "El viatge", de Francesca Sanna, són els guanyadors del Premi Llibreter 2016.

"Germà de gel" és el guanyador en la categoria de literatura catalana. El jurat destaca la manera com l'autora aborda el tema de les relacions familiars, ja que l'escriptora i artista estructura aquesta obra d'autoficció com un mosaic, incloent-hi dibuixos i fotografies que s'havien exposat anteriorment. 

L'obra, guanyadora també del Premi Documenta, l'ha publicat L'Altra Editorial, que justament també ha editat l'obra ganyadora en la categoria d'altres literatures. El jurat atorga el premi al recull de relats "Manual per a dones de fer feines" perquè recupera una autora, la nord-americana Lucia Berlin, morta fa 12 anys, que descriu la fragilitat humana amb humor i lucidesa. 

En la categoria d'àlbum il·lustrat s'ha premiat "El viatge", publicat per Impedimenta en català i castellà per la potència de la paraula i la narrativa gràfica per descriure la tragèdia dels refugiats.

El Premi Llibreter s'atorga aquest dilluns al vespre, a les 8, en una festa a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. El guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, l'atorguen les llibreries de Catalunya. Té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut