França

Gergorin admet públicament que va ser ell el que va donar les llistes de l'afer "Clearstream" al jutge Ruymbeke

L'exvicepresident de la companyia aeronàutica EADS Jean-Louis Gergorin ha admès públicament que és l'autor de la denúncia anònima de l'afer "Clearstream". Gergorin reconeix que es va reunir tres vegades amb el jutge Renaud van Ruymbeke la primavera del 2004 i que li va enviar, simulant l'anonimat, una carta amb les llistes que després es va demostrar que eren falses. Pel que fa a la resta de cartes anònimes que allargaven la llista de suposades personalitats que tenien comptes amagats, entre ells Nicolas Sarzozy, Gergorin no en diu res.

Actualitzat

Jean-Louis Gergorin, que ha fet aquestes declaracions al diari "Le Parisien", considera que no és "talp" o una "gola profunda", ja que mai ha estat un delator anònim i amb mala fe. Segons ell, el fet d'anar a parlar personalment amb el jutge demostra que no hi va haver anonimat.

Aquestes declaracions capgiren la situació de Jean-Louis Gergorin, que havia interposat l'any passat una demanda per "denúncia calumniosa", ja que per primera vegada la premsa l'havia assenyalat com la font anònima de les llistes de l'afer "Clearstream".

Paral·lelament., a començaments de maig, el jutge Van Ruymbeke va desvelar tot l'afer i va admetre que havia acceptat incorporar al sumari les llistes com si fossin d'una font anònima. Per aquest fet, Ruymbeke ha de comparèixer davant la inspecció general dels serveis jurídics, que li podria imposar sancions. El jutge ha rebut el suport d'una cinquantena de magistrats i personalitats polítiques d'esquerra.

Anar al contingut