Pla mig amb el jugador del Barça Gerard Piqué acompanyat del vicepresident Jordi Cardoner, l'exjugador Carles Puyol i membres de la Fundació Cr…
Pla mig amb el jugador del Barça Gerard Piqué acompanyat del vicepresident Jordi Cardoner, l'exjugador Carles Puyol i membres de la Fundació Cruyff i ''la Caixa'', al Cruyff Court de Sant Guim de Freixenet, el 24 de maig de 2017. (Horitzontal)

Gerard Piqué inaugura un camp de futbol a Sant Guim de Freixenet per fomentar valors entre infants i joves vulnerables

Actualitzat

ACN Sant Guim de Freixenet.-El quart 'Cruyff Court' dels quinze que s'han de fer a Catalunya s'ha inaugurat aquest dimecres a la tarda a Sant Guim de Freixenet (Segarra). Aquest petit camp de futbol d'ús lliure que s'ha construït a l'escola l'Estel del municipi està impulsat per la Fundació Cruyff i l'Obra Social ''la Caixa'', i vol servir per fomentar la pràctica esportiva entre nens i joves en situació de vulnerabilitat. Així mateix, i a través d'una normativa específica a tenir en compte a l'hora de jugar, pretén transmetre valors com la responsabilitat, el respecte, la inclusió i el joca en equip, i l'educació en hàbitats saludables. El futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué, amb arrels a la vila, ha apadrinat el camp, que porta el seu nom, i ha estat el responsable d'inaugurar l'equipament juntament amb els escolars del centre.

Aquest camp de futbol se suma al Cruyff Court Hristo Stoichkov de Martorell, Cruyff Court Sergio Busquets de Badia del Vallès, i al Cruyff Court Carles Puyol de la Pobla de Segur. En total, es preveu la construcció, manteniment i dinamització de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desafavorides, fruit de l'acord entre la Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ''la Caixa'' i la Fundació FC Barcelona. A nivell mundial són 227 els camps de futbol Cruyff Court que ja ha implantat pel seu compte la Fundació del desaparegut exentrenador holandès blaugrana. Un d'ells es troba a Mollerussa, i va ser apadrinat pel mateix Johan Cruyff i el jugador de Linyola Bojan Krkric.Gerard Piqué ha destacat la necessitat que l'esport sigui present a la vida dels infants i joves, com una activitat que aporta jugar amb equip, compartir i distracció. Segons el futbolista, com menys temps lliure tinguin els nens i joves i més esports facin, ''menys riscos tindran''. Piqué també ha fet referència a l'actitud agressiva que s'ha pogut veure en grades de camps de futbol de part de pares de jugadors i també als mateixos terrenys de joc i ha demanat que els pares ''siguin un exemple'' per la qual cosa potser seria important que se'ls fes un curs per inculcar el ''fair play''.Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil.Aquesta iniciativa també impulsa dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l'objectiu que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Court a Catalunya se suma a l'aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de 10 zones d'esbarjo d'escoles ubicades a diferents localitats catalanes.

Anar al contingut