"Genet al Raval", a "El documental"

"Genet al Raval", el documental sobre les vivències de l'escriptor francès Jean Genet a Barcelona es podrà veure dissabte 18 de gener a les 22.40 al 33.

A partir del llibre homònim de Juan Goytisolo i dels textos del mateix Genet, el film recorre els llocs que l'escriptor va freqüentar, principalment el barri xino (avui "El Raval") i els cabarets i locals on es reunien homosexuals i transvestits on va viure de 1933 a 1934, a 23 anys. Les seves experiències a la Barcelona més marginal de l'època van marcar gran part de la seva obra.
Jean Genet (1910 - 1986) va ser un controvertit novel·lista, dramaturg i poeta francès. "Genet al Raval" s'endinsa en les llums i ombres d'un autor que va viure al marge de la societat durant la seva joventut i que no se va sentir mai part de la societat, ni tan sols quan era un reconegut escriptor. És una coproducció de Mallerich Films Paco Poch,Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola amb la col·laboració de l'ICEC.

El documental recrea el periple vital de Genet per Barcelona amb imatges d'arxiu, fotografies, dibuixos, representacions teatrals de les seves obres i recreacions amb ficció de moments o personatges de la seva vida que el van fascinar, com Stiliano, un serbi desertor de la legió estrangera francesa que marcaria un abans i un després en la seva vida.

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Juan Caño Arecha, amb la col·laboració de Juan Goytisolo
Veu de Jean Genet: Josep Maria Pou
Producció: Paco Poch, Andrés Luque (producció Executiva TVE), Jordi Ambròs (producció executiva TVC)
Direcció de fotografia: Jordi Figueras
Música: Gerard Pastor
Muntatge: Mikel Iribarren
So: Jonathan Darch
Direcció artística: Vinyet Escobar


 
Anar al contingut