La Generalitat, el Museu de Lleida i i el MNAC recorren al Suprem per les obres de Sixena

Presentaran recursos de cassació per separat just quan s'acaba el termini, amb l'objectiu d'intentar revertir la sentència que va declarar nul·la la venda de les peces

RedaccióActualitzat

El consorci del Museu de Lleida i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el MNAC, i finalment també la Generalitat, presentaran recursos de cassació al Tribunal Suprem per reclamar el retorn de les obres d'art de Sixena.

Ho faran aquest dijous, quan expira el termini per recórrer la sentència que declara nul·la la compravenda de les peces entre la Generalitat i les monges santjoanistes. La Generalitat en presentarà dos, un de cassació i un altre d'extraordinari per infracció processal.

 

Amb el permís del ministre

Les tres institucions presenten escrits per separat. La Generalitat ho farà amb el permís explícit del ministre Íñigo Méndez de Vigo, màxim responsable del Departament de Cultura des de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. El ministre ha dit que ho ha fet per evitar un recurs posterior davant el Tribunal Constitucional.

Amb les proves a la mà, totes tres institucions confien que el Suprem els donarà la raó i hauran de tornar a Catalunya les 95 peces que ara s'exhibeixen al monestir de Sixena.

 

Notícia relacionada: El president d'Aragó tria Sixena per fer el discurs de Cap d'Any

ARXIVAT A:
Article 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut