Barcelona

Generalitat i Ajuntament de Barcelona obriran aviat un centre de dia per atendre menors addictes a la cola

Els últims mesos hi ha hagut un repunt d'aquest fenomen i s'han detectat grups de nois tutelats esnifant pel carrer

RedaccióActualitzat

La Direcció General d'Atenció a la Infància, la DGAIA, i l'Ajuntament de Barcelona tenen previst obrir ben aviat un centre a la ciutat per atendre els menors addictes a la cola. Els últims mesos hi ha hagut un repunt d'aquest fenomen i s'han detectat grups de nois tutelats esnifant pel centre de Barcelona.
 
Cada mes arriben a Catalunya prop d'una seixantena de menors no acompanyats, un 10% dels quals amb problemes d'addiccions. Segons explicava aquest dimecres al Parlament la consellera d'afers socials, Dolors Bassa, a preguntes de Ciutadans, hi ha prop d'una vintena de menors identificats que malviuen pel centre de la ciutat esnifant cola. La majoria són nois d'entre 12 a 16 anys, procedents del Marroc, que acaben d'arribar d'altres comunitats o bé s'han escapat d'un centre residencial de menors a Catalunya.

La Conselleria d'Afers Socials és conscient d'aquest problema i, en una entrevista al programa "Els matins", Dolors Bassa ha anunciat mesures i ha explicat que, en alguns casos, a aquests joves se'ls ha pagat el viatge a Catalunya.

"A alguns se'ls ha pagat fins i tot el que és el bitllet per venir a Catalunya. És el que estem mirant: d'on surten aquests bitllets perquè teòricament, nanos que estan en un centre no haurien de poder comprar aquests bitllets"

Per donar resposta a aquest col·lectiu, està previst obrir un centre de dia amb capacitat per a una vintena de joves, com ha explicat a Catalunya Ràdio el director de la DGAIA, Ricard Calvo.

"Ja hem previst un recurs socioeducatiu Ajuntament, Generalitat. Una atenció més ambulatòria a aquests joves que permeti que puguin deixar aquesta addicció i incorporar-se a un recurs de protecció. Pràcticament estem a l'espera que es pugui acabar d'indicar exactament on s'ubica i podríem començar en breu".

Diverses associacions de veïns de Barcelona fa temps que alerten de la presència d'aquests nois esnifant cola pels carrers i reclamen solucions, com ha explicat Sol Ruiz, la presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic.

L'any passat es va detectar per primera vegada a Ciutat Vella la presència d'aquests menors addictes a la cola.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut