Washington

General Motors, Chrysler i Ford demanen préstecs al Congrés nord-americà per afrontar la crisi

Els tres gegants del motor als Estats Units, General Motors, Chrysler i Ford, han demanat auxili al Congrés nord-americà. Ho han fet després de constatar que el mes de novembre ha estat negre pel que fa als resultats comercials. Les companyies han perdut entre el 30% i el 47% de les vendes. Aquesta situació ha obligat les empreses a presentar plans de sanejament i a demanar préstecs milionaris al Congrés per poder tirar endavant. General Motors necessita 12.000 milions de dòlars per mantenir la liquiditat durant el proper any, Ford n'ha demanat 9.000 i Chrysler, 7.000.

Actualitzat
Les vendes de les tres companyies han caigut en picat aquest novembre. General Motors ha venut un 41% menys de vehicles que el mes anterior i, davant d'aquesta situació, la companyia ha demanat un préstec al Congrés de fins a 12.000 milions de dòlars i crèdits per valor de 6.000 milions més. General Motors també té previst suprimir 31.500 llocs de treball fins al 2012.

Chrysler, de la seva banda, ha perdut un 47% de les vendes i ha demanat un "préstec pont" de 7.000 milions de dòlars. Les vendes de Ford han caigut un 30% durant el mes de novembre. Ha demanat 9.000 milions de dòlars al Congrés nord-americà i ha informat que espera tenir guanys l'any 2011.

La sol·licitud de les tres empreses excedeix dels 25.000 milions de dòlars que els demòcrates han estat debatent per al sector de l'automòbil.
Anar al contingut