Barcelona

Geli no deixarà l'acta de diputada i alerta la direcció del PSC del risc de ruptura del partit

Marina Geli no renunciarà al seu escó al Parlament. En una entrevista a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, ha refermat la seva decisió i l'ha fet extensiva als altres dos diputats socialistes que dijous van trencar la disciplina de vot. Geli alerta el PSC del risc de ruptura del partit si els expulsen.

RedaccióActualitzat

La crisi del PSC arriba a un atzucac. La direcció reitera des de divendres que els tres diputats anomenats díscols han d'abandonar l'escó al Parlament. I els crítics insisteixen, entrevista rere entrevista, que no renunciaran a l'acta de diputat.

Aquest diumenge al matí ha estat el torn de Marina Geli. En una entrevista a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, Geli admet que hi ha "donat moltes voltes", però la seva conclusió és clara: "No deixarem l'acta". L'exconsellera fa extensiva la seva posició als altres dos diputats socialistes que dijous van trencar la disciplina del partit i van votar a favor de demanar a l'estat l'autorització per fer el referèndum. De fet, un d'ells, Joan Ignasi Elena, ja havia deixat clar que no entregarà l'acta.

Alerta amb el risc de ruptura

Geli va més enllà i ja es resigna a les conseqüències que la direcció del PSC li pugui imposar pel seu vot. Reconeix que li costarà "molt anar al grup mixt", però reflexiona que es deu als ciutadans que la van votar.

Tot i admetre que pugui ser expulsada, assegura que no ho pot entendre ni assumir i adverteix que un fet així tindria serioses conseqüències dins el partit mateix. Avisa que si els expulsen del grup, "costarà molt que una part del PSC recomposi la seva voluntat d'anar junts".

Geli recorda a la direcció que el manifest en suport dels tres diputats díscols ja té 1.500 adhesions. Argumenta que són 1.500 socialistes que "no pensen que tot se soluciona" forçant els tres parlamentaris a deixar l'acta, i pregunta a la direcció "què els hi diran a aquestes persones?". Malgrat tot, en el terreny personal, Geli deixa clar que ella no té "cap vocació de fundar un partit polític".

Marina Geli subratlla que és una contradicció que ara els reclamin renunciar a l'acta de diputats pel fet d'haver votat a favor de demanar el referèndum i que, en canvi, el programa electoral del PSC inclogui el suport a una consulta perquè els catalans puguin decidir el seu futur.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut