L'exconsellera i diputada socialista Marina Geli, als passadissos del Parlament.
L'exconsellera i diputada socialista Marina Geli.
Barcelona

Geli es dóna de baixa del PSC però conservarà l'escó com a mínim fins a finals d'any

L'exconsellera conservarà l'escó i seguirà en el grup parlamentari com a mínim fins a finals d'any

RedaccióActualitzat

L'exconsellera i diputada socialista Marina Geli s'ha donat de baixa definitiva del PSC. Ho ha anunciat als passadissos del Parlament, després d'haver-se reunit amb el líder del PSC, Miquel Iceta. Geli ha explicat que se'n va del partit amb "tristesa", però admet que és el més coherent, ja que diumenge serà una de les protagonistes del naixement del nou partit polític "socialista, catalanista i sobiranista" sorgit de la confluència de Nova Esquerra Catalana i Moviment Socialista.

Geli i Núria Ventura mantindran els seus escons dins del grup socialista fins al gener d'acord amb Miquel Iceta. El PSC diu que la situació de les dues diputades es tornarà a abordar a primers de l'any que ve. Geli creu que la legislatura acabarà aviat, de manera que considera que no cal deixar el grup i passar a ser diputada no adscrita perquè només queda un ple en aquest període de sessions. Ara bé, en el cas que la legislatura s'allargués, l'exconsellera admet que s'ho haurà de tornar a replantejar, tot i que ja ha avançat que "molt probablement" el conservarà.

Militant des del 1996, líder del PSC de Girona durant vuit anys, consellera de Salut de la Generalitat entre 2003 i 2010 i membre diverses executives del partit, Geli se'n va per discrepàncies amb la direcció socialista sobre el "tema nacional". L'exconsellera considera que el PSC hauria d'haver apostat inequívocament pel dret a decidir, sumant-se al pacte nacional que demanava la consulta, i defensant el procés participatiu del 9 de novembre.

Després d'assegurar que la seva marxa no és res personal ni contra la direcció del PSC, tant l'antiga com l'actual, ha manifestat que no pensa trencar el carnet sinó que ho guardarà com una part de la seva història vital.

Anar al contingut