Marina Geli
Imatge d'arxiu de l'exconsellera de Salut Marina Geli
Barcelona

Geli declara en el "cas Urdangarin" que el gendre del rei li va oferir projectes el 2007

L'exconsellera de Salut catalana Marina Geli ha declarat aquest dijous en qualitat de testimoni davant el fiscal del "cas Urdangarin" per donar explicacions d'un conveni de gairebé 35.000 euros firmat el 2005 entre l'Institut Nóos i el seu departament. Segons diversos mitjans, la llavors responsable de Salut va reconèixer haver mantingut altres contactes amb el gendre del rei, entre ells un el 2007 quan, segons Urdangarin, ja no estava vinculat a l'empresa.

RedaccióActualitzat
El fiscal anticorrupció Pedro Horrach, que durant dos dies s'ha traslladat a Barcelona per una nova ronda d'interrogatoris, havia citat a declarar Geli per conèixer els detalls del conveni subscrit el 2005 per 34.375 euros, una col·laboració que buscava assessorament en el desenvolupament de projectes en cooperació sanitària.

Durant la seva declaració, Geli hauria reforçat la tesi del fiscal, i també del jutge del cas, segons la qual el duc de Palma menteix quan diu que es va desvincular de Nóos el 2006 després que el rei l'hi demanés. La consellera assegura que va mantenir una trobada amb Iñaki Urdangarin per parlar de diferents projectes que no van acabar prosperant.

Més declaracions a Palma

Aquesta declaració s'ha conegut just el dia en què han anat a declarar a Palma l'exconseller balear de Turisme, el popular Joan Flaquer, i l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Jorge Vela.

Flaquer havia de respondre sobre la contractació suposadament irregular de l'institut que presidia el duc de Palma per organitzar un fòrum sobre turisme i esport per valor de 2,3 milions d'euros. L'exconseller balear de Turisme ha justificat la seva acutació i ha assegurat que va actuar com a convidat de pedra en els convenis signats per Jaume Matas i Iñaki Urdangarin.

En el cas de Vela, havia d'esvair els dubtes sobre el pagament de més de tres milions per organitzar la cimera esportiva "València Summit". L'ex-director de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha fet com Flaquer i també s'ha desvinculat del contracte que va firmar el govern de Francisco Camps amb l'Institut Nóos.
Anar al contingut