Madrid

Gaspar Llamazares crema una foto de la família reial en un vídeo virtual

El candidat d'Izquierda Unida (IU) a la presidència del govern, Gaspar Llamazares, ha cremat a través del món virtual de Second Life una foto de la família reial en el curt animat "Sin IU no soy nada" que l'organització ha estrenat en el seu espai de YouTube. Un diploma a Mariano Rajoy pels seus coneixements sobre canvi climàtic firmat pel seu cosí també es pot veure en aquest vídeo. IU assegura que no pretén ofendre a ningú amb el vídeo difós per internet.

Actualitzat
El candidat d'Izquierda Unida (IU) a la persidència del govern, Gaspar Llamazares, és un dels protagonistes del vídeo virtual de la seva formació "Sin IU no soy nada", creat a través de Second Life i penjat al portal YouTube. En el vídeo, Llamazares apareix cremant una fotografia de la família reial on apareixen Jaime de Marichalar (amb la cara tatxada), les infantes Elena i Cristina, Iñaki Urdangarín i els reis.

Però aquesta no és l'única situació violenta que es pot veure al vídeo virtual de IU perquè també hi ha penjats diversos cartells. En un hi posa "Bajar los impuestos a los ricos", en un altre apareix una foto de Gallardón sobre un senyal de prohibit i un altre és un diploma de Rajoy sobre el canvi climàtic firmat pel "primo".

En el curt, estrenat en l'espai de Youtubre de IU i de sis minuts de durada, apareix el líder "popular" escoltant per la ràdio unes declaracions de la regidora del PP a Madrid, Ana Botella, sobre els matrimonis homosexuals. Després d'aquesta primera part, en comença una altra titulada "El viaje de Zapatero al centro". Ambientat amb una cançó de Pimpinela, es veu Rajoy melancòlic, enyorant l'expersident José María Aznar i veient José Luis Rodríguez Zapatero i el rei Joan Carles per la televisió. En aquest moment, Zapatero porta un ram de roses vermelles a Rajoy, que li tanca la porta i comença a beure una ampolla amb una etiqueta on hi surt una fotografia d'Aznar.

Les accions semblen delictives però no ho són perquè es tracten de personatges virtuals. La comissió d'injúries contra la Corona exigeix l'existència d'accions físiques i reals per condemnar aquests fets, segons fonts fiscals. "La injúria ha de produir-se amb un objecte real, és a dir, amb una autèntica fotografia dels reis".

Izquierda Unida ha optat per emetre un comunicat on delcara que "no existeix ni es pretén de manera directa ni indirecta actuar de forma ofensiva contra ningú ni contra res, sigui una persona pública a títol individual o una institució". Segons l'organització, forma part de la "campanya paral·lela", dirigida a un públic que "normalment utilitza les possibilitats que ofereix el ciberespai".
Anar al contingut