Barcelona

Gas Natural tanca durant dos dies la nova seu en detectar una "malaltia de l'oficina"

Gas Natural ha hagut de tancar dos dies el nou edifici de l'empresa a Barcelona després que uns 150 treballadors s'han vist afectats per una "malaltia de l'oficina". Aquests treballadors han notat una pèrdua del greix de les cames, una malaltia que s'anomena "lipoatròfia semicircular". És poc freqüent, reversible, afecta més les dones, no causa dolor ni requereix baixa laboral i, fins ara, ha aparegut en gent que treballa en oficines modernes, amb molts aparells elèctrics, telèfons i ordinadors que poden crear camps electromagnètics. Treball investiga les causes i solucions a aquest problema i ha enviat un missatge de tranquil·litat als treballadors.

Actualitzat

Les oficines, ubicades a la Barceloneta, tancaran fins dilluns, quan es preveu que els treballadors puguin tornar al seu lloc habitual de feina. Aquest dijous, els mil empleats que van estrenar l'edifici a finals de l'any passat han hagut de fer la feina des de casa.

Tècnics del Departament de Treball i el servei de prevenció de l'empresa, miren de trobar solucions a les molèsties, canvis que passarien per incrementar el nivell d'humitat ambiental per disminuir l'electricitat estàtica. La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat que "totes les proves i avaluacions de camps electromagnètics estan donant negatiu".


Anar al contingut